Nogomet

Očekivana odluka Joachima Löwa

Borna Rupnik • srijeda, 02.06.2010.
Očekivana odluka Joachima Löwa
Foto: EPA

Njemački izbornik Joachim Löw objavio je ime posljednjeg nogometaša koji otpada s njegovog popisa reprezentativaca uoči puta u Južnoafričku Republiku...

Popis njemačkih reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo posljednjih su dana skraćivale prije svega ozljede. Put na jug Afrike propao je Michaelu Ballacku, Christianu Träschu i Heiku Westermannu.

Izborniku Joachimu Löwu preostalo je tako odlučiti samo o jednom prekobrojnom nogometašu, a odluka je očekivano pala na Andreasa Becka, Hoffenheimovog braniča.

"Beck je odigrao jednu solidnu sezonu, ali povremeno je bio ozlijeđen. Objasnili smo mu da se i dalje mora smatrati dijelom reprezentacije jer je mlad i sigurno će dobiti novu priliku. Naravno da je razočaran, uložio je mnogo truda na treningu i uvijek je bio pristojan i pošten", obrazložio je njemački strateg.

Löw na smotri najboljih vodi ova 23 imena:

Vratari:
Manuel Neuer (Schalke), Tim Wiese (Werder) i Hans-Jörg Butt (Bayern).

Braniči:
Dennis Aogo (HSV), Holger Badstuber (Bayern), Jerome Boateng (HSV), Arne Friedrich (Hertha), Marcell Jansen (HSV), Philipp Lahm (Bayern), Per Mertesacker (Werder) i Serdar Tasci (Stuttgart).

Vezni igrači:
Sami Khedira (Stuttgart), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin (Werder), Mesut Özil (Werder), Bastian Schweinsteiger (Bayern) i Piotr Trochowski (HSV).

Napadači:
Cacau (Stuttgart), Mario Gomez (Bayern), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern), Thomas Müller (Bayern) i Lukas Podolski (Köln).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 21:44
    nemogu dalje od osmine finala..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 22:18
    to bas i ja citam,nema vise pravih svaba...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 14:20
    Dennis Aogo, Jerome Boateng, Serdar Tasci, Sami Khedira, Mesut Ozil, Piotr Trochowski, Cacau, Mario Gomez, Miroslav Klose, Lukas Podolski - pokojni gazda s brčićima im se okreče u grobu hahahaha
    Obrisan korisnik