Nogomet

"11. lipnja najveći trenutak karijere"

Nikola Vlahović • srijeda, 02.06.2010.
"11. lipnja najveći trenutak karijere"
Foto: EPA

Reprezentativac Južnoafričke Republike, Aron Mokoena, u ponedjeljak je došao do velikog uspjeha. Naime, branič je skupio 100 utakmica u nacionalnom dresu.

Južnoafrička Republika u prijateljskoj je utakmici "razbila" Gvatemalu 5:0, a posebno slavlje imao je branič Aron Mokoena. Igraču Portsmoutha bila je to 100. utakmica za reprezentaciju.

Mokoena je posebno bio zahvalan svojoj majci, ali i tamošnjoj nogometnoj legendi, koja mu je mnogo pomogla na početku karijere, a to je Jomo Sono. "Emocije su proradile prije utakmice, jer odigrati 100 utakmica za svoju zemlju stvarno je emocionalno", rekao je 29-godišnjak.

"Jomo Sono, što da kažem o njemu? On je jedan od najboljih igrača u povijesti Južne Afrike, međutim, on je meni bio poput oca i puno je utjecao na moju karijeru. Dao mi je priliku da se pokažem na nogometnom terenu i to se ne može nikad zaboraviti, on je moj uzor", dodao je.

Osvrnuo se Mokoena i na svoje najgore dane u reprezentaciji. "Za mene je najveće razočaranje bilo kada se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj. Dugo mi je trebalo da se oporavim od toga, ali puno se stvari od tada promijenilo. Druga stvar koja me pogodila je što nisam bio u momčadi za Afrički kup nacija 2008. godine, međutim, tada je bilo puno razloga zašto se to dogodilo", rekao je Aron.

Priznao je branič da jedva čeka početak Svjetskog prvenstva: "11. lipnja? Bit će to najveći trenutak u mojoj karijeri. Ne mogu zamisliti kakvi će to osjećaj biti kad budemo izlazili na stadion Soccer City. Niti jedan trenutak u karijeri ne može se uspoređivati s tim".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!