Nogomet

Slakovčanima međimurski Kup

Ivana Strahija • četvrtak, 03.06.2010.
Slakovčanima međimurski Kup
Foto: Ivana Strahija

Najbolji međimurski natjecatelj u Kupu za ovu sezonu jest Sloboda iz Slakovca, koja je u velikom finalu, neizvjesnom do samog kraja, porazila favorizirane Čakovčane s 2:1.

ČAKOVEC – SLOBODA S 1:2 (0:0)

Kup Nogometnog saveza Međimurja, finale
Čakovec, SRC Mladost, gledatelja 800
Suci: Križaić (Štefanec), Horvat (Vratišinec), Posedi (Pušćine)

Strijelci: 0:1 Goricaj 77., 1:1 Antonović 84., 1:2 Katanec 90.
Žuti kartoni: Pintarić, Hadžić, Simon (Čakovec), Angel, Kamenar (Sloboda)

Čakovec: Petković, V. Pintarić, N. Pintarić, Malović, Antonović, Hadžić, Runevski, Balent, Vlah (od 46. Novak M.), Simon, Novak J.
Sloboda S: Kolar, Buhanec (od 58. Hižman), Angel, Kamenar, Levec, Katanec, Srnec, Borko (od 59. Hergotić), Goricaj, Novak Danijel, Petek (od 86. Novak Darko)

U finalu međimurskog Kupa susrela su se dva četvrtoligaša, ovog proljeća odlična Sloboda iz Slakovca te Čakovec, koji je s iznimno pomlađenom ekipom krenuo od zime u kaljenje igrača proisteklih iz omladinskog pogona. Iskustvo je na kraju prevladalo mladenački polet, a Slakovec je u Čakovcu visoko dignuo pehar pobjednika Kupa.

U prvom poluvremenu bolja je bila momčad iz Slakovca, neočekivano odjevena u crvenu boju inače rezerviranu za najstariji čakovečki klub. Petkovića na vratima Čakovca pokušavaju svladati Borko, Goricaj, pa i Petek, ali ni jedna njihova lopta ne ulazi u mrežu. 18-godišnji vratar je naime obranio najboljih 45 minuta ovog proljeća. Do mreže su Slakovčani došli tek iz nedozvoljene pozicije zaleđa, kad je Petek točnom loptom pronašao Borka, a ovaj unatoč dignutoj zastavici proslijedio loptu u čakovečki gol.

Čakovec za to vrijeme ima dosta problema, koji su nestali u drugom poluvremenu, kad mnogo bolje raspoložena ekipa u bijelom počinje pritiskati Slobodu. Mogli su Čakovčani u par navrata povesti, ali je sasvim solidan bio slakovečki vratar Kolar, a neke su lopte upućene prema njegovim vratima mogle biti i preciznije.

Pošto svoje prilike Čakovčani nisu iskoristili, Sloboda ih u 77. minuti kažnjava. Jaku loptu prema čakovečkom golu uputio je Petek, vratar Petković je nespretno odbija, a Goricaj je spreman pospremiti je u mrežu za 0:1. Sedam minuta kasnije rezultat je opet izjednačen, a domaći slave Antonovića, koji je dobro iskoristio ubačaj Hadžića za 1:1.

I kad su se već gledatelji počeli raspitivati slijedi li produžetak ili se odmah prilazi jedanaestercima, pitanje pobjednika rješava Katanec, koji rezultat postavlja na 1:2. "Čakovec nam je pružio jako dobar otpor, ali smo mi pobjedu zaslužili i zbog više prilika koje smo stvorili i zbog bolje igre. Imali smo svakako na kraju i malo sportske sreće, ali i to je sastavni dio nogometa", rekao je nakon susreta trener Slobode Stjepan Petek.

Trener Čakovca Želimir Orehovec nije bio pretjerano žalostan zbog poraza: "Mislim da je publika mogla vidjeti dobru i neizvjesnu utakmicu, u kojoj su obje momčadi dale sve od sebe. Igračima Slobode moram čestitati na pobjedi, a svojima na poštenom odnosu prema igri. Odlučili su detalji."

Što se tiče psihološkog utjecaja poraza u Kupu na mlade Čakovčane, Orehovec se ne brine: "Mi ćemo odigrati ova dva kola do kraja pošteno i kako treba, nedostaju nam tri boda za osiguravanje druge pozicije. Nakon prvenstva bit će prilike da se odluči što će biti s ovim igračima, sa mnom, a i sa klubom."

Večer i noć u srijedu bila je rezervirana za veliko slavlje u Slakovcu, mjestu od svega petstotinjak stanovnika, koji su sa svojom najboljom sportskom momčadi rado proslavili veliki uspjeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!