Zimski sportovi

Svjetski kup obogaćen novim disciplinama

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.06.2010.
Svjetski kup obogaćen novim disciplinama

Sljedeća sezona Svjetskog skijaškog kupa bit će obogaćena dvjema novim disciplinama. Na početku natjecateljske godine u Söldenu će se, naime, upriličiti natjecanje reprezentacija, a nešto kasnije na Olimpijskom parku u Münchenu i paralelni slalom...

Međunarodni odbor Svjetskog skijaškog saveza potvrdio je na kongresu u turskom Antalyji dvije nove discipline koje će ući u natjecateljski program za sljedeću sezonu. Dan prije otvaranja muškim i ženskim veleslalomima, u Söldenu će se, naime, upriličiti natjecanje reprezentacija, a nešto će kasnije biti održan i paralelni veleslalom u Olimpijskom parku u Münchenu.

Paralelno je natjecanje posljednji puta u sklopu Svjetskog kupa održano na istome mjestu 1986. godine, a stazu je postavio sadašnji direktor utrka Svjetskog kupa Gunther Hujara, ujedno i najveći lobist za uvođenje noviteta. Kako bi dodatno začinili draž ogledavanja snaga u paralelnom veleslalomu, prvim će četirima po pozicijama dodijeliti i poene prema regularnom sustavu bodovanja, a prigodu za participaciju imat će prvih 16 na WCSL listi.

"Mislim da će skijaši i skijašice voljeti odlazak u München, no brinem se koliko je zapravo poštena dodjela bodova", prokomentirala je najbolja švedska skijašica Anja Pärson.

Natjecanje reprezentacija, koje će se pak održati dan prije otvaranja Svjetskoga kupa u Söldenu, bit će formata koji je viđen na proteklom Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu, a na kojem je slavila selekcije Republike Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!