Nogomet

Albiol: "Kao prije dvije godine"

Mihaela Bradovski • petak, 04.06.2010.
Albiol: "Kao prije dvije godine"
Foto: Davor Sajko

Dvije tijesne pobjede upisala je španjolska nogometna reprezentacija tokom priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Bez obzira na slabe rezultate, aktualni europski prvaci zadovoljni su pripremama i pomakom koji je s njima stigao...

Nakon minimalne, 1:0 pobjede nad Južnom Korejom, Cesc Fabregas i Raul Albiol, upitani za stanje u momčadi nakon pomalo iznenađujućih rezultata, nisu pokazali znakove brige. Čak štoviše.

"Pobijedili smo i to je najvažnije. Bila je ovo teška utakmica, iza nas je duga sezona, a u toku pripreme s velikim brojem treninga. Treniramo dva puta dnevno, to sve čini umornijima", pojasnio je Fabregas za AS.

Jesus Navas: "Kada sam primio loptu shvatio sam da imam dovoljno prostora za udarac. Uputio sam ga i poslužila me sreća da postignem pogodak. Sretan sam poslom koji je momčad odradila, posebno u drugom dijelu kada smo se trudili iz svake akcije stići do pogotka."

"Osobno sam se bolje osjećao u prvom nego u drugom poluvremenu. Bez obzira na sve, osjećaj je dobar."

Albiol pak priznaje kako je evidentno da se Španjolska mučila u obje austrijske utakmice, ali važniji od rezultata pomak je koji vidi stručni stožer i sami igrači. A on je sličan onome prije dvije godine.

"Ovi teški dolasci do pobjeda su normalni. Sezona je tek završila, treniramo naporno svaki dan, potrebno je ponovno pronaći ritam. No kad pogledam u prošlost tako je bilo i uoči šampionskog Eura. Osim toga, trava je bila visoka i suha i trebalo je više napora za pomicanje lopte, a uz sve to protivnička je vrsta bila zaista uporna."

A najzadovoljniji pojedinac među Španjolcima bio je vratar Valdes koji je upravo protiv Južne Koreje upisao svoj reprezentativni debi. "Velika je čast obući dres nacionalne vrste. Ovo je san svakog Španjolca, a danas se ispunio meni. Jako sam, jako sretan. A sretan može biti i izbornik, te navijači jer ova reprezentacija ima tri sigurna vratara. Uz sve to, konkurencija nas čini spremnijima i boljima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!