Nogomet

Okada i dalje optimističan

Ante Zovko • subota, 05.06.2010.
Okada i dalje optimističan
Foto: EPA

Nakon četvrtog uzastopnog poraza u posljednjih mjesec dana u japanskoj reprezentaciji javile su se kritike, ali izbornik Okada ne odustaje od svojih zamisli.

Japan je u petak poražen od Obale Bjelokosti 0:2, što je četvrti poraz u prijateljskim ogledima prije Svjetskog prvenstva. Predsjednik Saveza Motoaki Inuaki izjavio je kako su Japanci u posljednjem susretu izgledali "preplašeni".

Izbornik Takeshi Okada, koji je prije priprema za prvenstvo najavio da Japan cilja na polufinale, pred domaćim medijima uporno brani svoju filozofiju. "Namjerno sam odlučio igrati protiv najjačih momčadi kako bih osnažio igrače."

"Igračko samopouzdanje možda je pretrpjelo mali udarac", ipak je dodao Okada, čiji su izabranici u dvije posljednje utakmice postigli čak tri autogola. Međutim, izbornik vjeruje da zna u čemu je problem. "Jasno je da moramo postizati pogotke. Da bismo to postigli moramo preuzeti više rizika."

Japan će Svjetsko prvenstvo otvoriti 14. lipnja protiv Kameruna, a zatim im slijede dvoboji s Nizozemskom i Danskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 14:47
    mogu biti sretni da su tamo, da igraju europske kvale bili bi ko luxemburg!
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH05.06.2010. u 13:48
    Kakvo polufinale...pa nije ovo natjecanje samurajskih vještina. Oni u ovakvoj skupini mogu biti sretni ako ostvare samo jednu pobjedu.
    ALGHAZANTH