Nogomet

Domenech: "Moramo biti zabrinuti"

Nikola Vlahović • subota, 05.06.2010.
Domenech: "Moramo biti zabrinuti"
Foto: Tomislav Pacak

Francuska nogometna reprezantacija sinoć je razočarala svoje navijače. Poraz od Kine (1:0) svakako im nije trebao prije Svjetskog prvenstva.

Izabranici Raymonda Domenecha sinoć su odigrali prijatelsjku utakmicu protiv Kine i neće je pamtiti po dobrome. Naime, Kina je svladala favoriziranu Francusku i tako zadala nove brige Domenechu.

Nakon utakmice Domenech je rekao: "Morate biti zabrinuti kada izgubite utakmicu, mi smo uvijek zabrinuti kada ne postignemo gol".

Rekorder

Raymond Domenech sinoć je odradio svoju 76. utakmicu na klupi Tricolora i tako je postao rekorder. Naime, Domenech je pretekao Michela Hidalgoa koji je 75 puta vodio Francuze. Na klupu Francuske, Domenech je došao nakon Eura 2004. godine.

Ipak, francuski se izbornik nada da poraz neće ostaviti traga na njegovim igračima. "Nedostajalo nam je svježine i moram reći da je to samo prijateljska utakmica. Osim svježine nedostajala nam je spontanost i završnica. Imamo tjedan dana ispred nas da to popravimo", rekao je.

Osvrnuo se Domenech i na samu utakmicu te je pohvalio vratara Kine: "Ako pogledamo kako se utakmica odvijala i koliko smo prilika imali, onda ne znam kako nismo uspjeli pobijediti. Nedostajala nam je kvalitetna završnica, a vratar Kine branio je čudesno".

Tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo, Francuska je odradila tri utakmice te je ostvarila samo jednu pobjedu. Osim poraza od Kine, Tricolori su rezultatom 2:1 svladali Kostariku, a sa Tunisom su odigrali bez pobjednika 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 20:01
    Ma dajte, Domenech je najbolji trener Francuske!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 19:57
    rješenje... Laurant Blanc
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 15:20
    kontam da u francuskom riječniku ne postoji izraz za novi trener cc
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 15:18
    Imaju tako dobre igrače ali trener ih nezna iskoristit. riješenje: novi trener
    Obrisan korisnik