Nogomet

Kek: "Ne smijemo se zanositi"

Vedran Babić • subota, 05.06.2010.
Kek: "Ne smijemo se zanositi"

Poslije odlične izvedbe i pobjede 3:1 nad Novim Zelandom u generalci uoči polaska za Južnu Afriku, slovenski izbornik Matjaž Kek spušta loptu na zemlju i ne želi praviti od muhe slona.

"Bila je to dobra utakmica i posebno sam zadovoljan Milivojem Novakovičem koji je postigao dva prekrasna pogotka", rekao je Kek poslije utakmice. Ipak: "Ne smijemo se zanositi. To je samo prijateljska utakmica, Svjetsko prvenstvo će biti druga priča."

U prvom poluvremenu igru je zbog ozljede napustio napadač Zlatan Ljubijankič, no ispostavilo se kako povreda nije teže naravi i da će on biti spreman za prvu utakmicu protiv Alžira 13. lipnja.

Iako je pobjedom zaključio pripreme, Kek ističe kako njegova izabrana vrsta još uvijek nije u idealnoj formi. "Prostora za napredak uvijek ima, pogotovo u situacijama kada nemamo inicijativu, no sveukupno gledajući zadovoljan sam našim pripremama."

Naposljetku, slovenski izbornik je istaknuo najpozitivniju stvar. "Dobili smo fantastičan ispraćaj na stadionu u Mariboru pred 12.000 ljudi i jedva čekamo stići u Johannesburg u ponedjeljak ujutro. Igrači su već nestrpljivi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!