Nogomet

Poll: "Uvijek će me pamtiti po Šimuniću"

Borna Rupnik • četvrtak, 10.06.2010.
Poll: "Uvijek će me pamtiti po Šimuniću"
Foto: Bernard Jurišić

Engleski sudac Graham Poll prisjetio se uoči početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici svoje najveće traume, žutih kartona Josipu Šimuniću...

Utakmicu Hrvatske i Australije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, osim Hrvata i Australaca, najdulje će pamtiti engleski sudac Graham Poll, kojemu je malo tko zaboravio tri žuta kartona Josipu Šimuniću.

Hrvatski je reprezentativac dobio dvije javne opomene, ali mu je Poll propustio pokazati isključujući, crveni karton. Stoga je Englez došao u priliku Šimuniću pokazati jedinstveni treći žuti karton i tek tada ga poslao van terena.

"Zaboravite mojih 329 utakmica u Premiershipu ili međunarodnim natjecanjima. Uvijek će me pamtiti po 89. minuti na stadionu Gottlieb-Daimler u Stuttgartu, kada Šimuniću zabunom nisam pokazao crveni karton", napisao je Poll u engleskom Daily Mailu.

"Neprestano mi je prigovarao za vrijeme utakmice", dodao je Poll, "a riječi frankfurtske gradonačelnice prije početka Svjetskog prvenstva bile su proročanske. Rekla nam je da se odluka koju donesemo u djeliću sekunde može pamtiti desetljećima".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 19:43
    hahahahahahaha lik je kralj bolje za njega da nismo prosli je nebi sudio do kraja zivota
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 12:17
    sa našeg kuta gledanja, čovjek je legenda.... e sada, neki (mnogi) se sa time neće složiti.... ali da još postoji American Funnies Video... bio bi dio najavne špice! a to je ipak nešto :-))))
    Obrisan korisnik