Nogomet

FIFA odustaje od pravila "6+5"

Marin Vuković • petak, 11.06.2010.
FIFA odustaje od pravila "6+5"
Foto: Euro 2008 SA

FIFA je objavila kako odustaje od najavljenog pravila prema kojemu bi svi klubovi u svojim početnim postavama trebali imati najmanje šest igrača iz vlastite škole.

Iako je prema najavama pravilo "6+5" trebalo biti uvedeno od 2012. godine, FIFA je na kongresu u Južnoafričkoj Republici uoči početka Svjetskog prvenstva objavila kako će od pravila u potpunosti odustati.

Krovni svjetski nogometni savez najavio je kako će potražiti neka druga rješenja, a vjeruje se kako je razlog odustajanju stajalište Europske komisije koja smatra da bi takvo pravilo bilo protivno europskim zakonima o radnoj snazi.

Donekle slično pravilo od sljedeće će sezone biti uvedeno u englesku Premier ligu, gdje će svaki klub biti obvezan na prijavljenom popisu od 25 igrača imati najmanje osmoricu iz vlastite škole.

Što se ostalih zanimljivosti s kongresa tiče, predsjednik Fife Sepp Blatter najavio je kandidaturu za novi mandat, usprkos činjenici da mu je 74 godine.

"Još uvijek nisam završio svoju misiju kao predsjednik Fife, motiviran sam nastaviti je u sljedećem mandatu", rekao je Blatter i zaradio pljesak. "Hvala na vašem povjerenju, radit ćemo zajedno. Ja sam spreman i vi ste spremni na to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2010. u 16:11
    pravi naslov bi trebao biti "FIFA kapitulirala"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 20:52
    pice popustile pod ucjenama krupnog kapitala tj najvećih klubova. jednako kao i kod promjene formata klupskih europskih natjecanja kod uefe. poslovne a ne sportske odluke kroje današnji nogomet (i ne samo njega nažalost).
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack11.06.2010. u 19:44
    Ovime samo upropaštavaju nogomet,europski prvak koji u svojim redovima nema nijednog domaćeg igrača u prvih 11 je teška sramota..Da ne govorim o Arsenalu,Realu,Bayernu..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 15:11
    papčine
    Obrisan korisnik