Nogomet

Mali Čakovčani odlični u Sloveniji

Ivana Strahija • ponedjeljak, 14.06.2010.
Mali Čakovčani odlični u Sloveniji

Ekipe Nogometne škole Međimurje-Čakovec preko vikenda su sudjelovale u međunarodnom turniru za male nogometaše Radenska open u slovenskoj Murskoj Soboti.

Četiri ekipe čakovečke Škole nogometa sudjelovale su na slovenskom turniru za nogometaše mlađih kategorija i ostvarile odlične rezultate. Još jednom su tako oni koji rade s najmlađim međimurskim nogometašima pokazali da svoj posao obavljaju s velikom predanošću, a mnogo je njihovih pulena osvojilo i posebne nagrade za izvrsnost.

Kategorija U-6

Najmlađi međimurski nogometaši su raspoređeni u grupu A, te su sa sedam bodova i gol razlikom 15:2 bili bolji od ŠNK Radgone, Nk Nafte i NŠ Mura Beli. Na žalost, sreća ih nije pratila i u završnici turnira, pa su polufinale protiv ekipe NŠ Mura Črni izgubili s 5:2. Utješna nagrada je treće mjesto, osvojeno protiv ekipe Mura Beli rezultatom 6:1.

Momci Marinka Horvata vraćaju se tako u Čakovec s peharom, ali i medaljom za najboljeg strijelca turnira, jer je titulu ponio Leon Magić. Korak do medalje za najboljeg strijelca bio je Lovro Levak Panić, koji je postigao 12 golova, samo gol manje od najboljeg strijelca turnira.

Kategorija U-8

U kategoriji nogometaša do osam godina Međimurci su imali čak dvije momčadi. Grupa A, za koju su igrali Luka Topolnjak, Jan Horvat, Fran Cerovčec, Leon Meglić, Luka Bacinger, Niko Gelo, Mateo Pikl, Andrija Dolenec i Luka Rodiger, osvojila je drugo mjesto turnira. Do toga je vodila pobjeda nad ekipom Mura Črni u polufinalu od 2:0, ali i poraz od ekipe Mura Beli od 2:0 u finalu.

U grupi B igrali su Patrik Kovač, Dino Platužić, Erik Vukšić, Sandi Pleh, Filip Patafta, Dino Jalušić, Alen Lajtman, Luka Micek i Noah Lukovnjak te osvojili peto mjesto, pobijedivši s 2:0 NK Jareninu.

Obje je momčadi vodio Marinko Horvat, a posebnu je medalju dobio Patrik Kovač iz međimurske ekipe B, koji je proglašen najboljim vratarom.

Kategorija U-10

Dječaci iz Međimurja mlađi od deset godina osvojili su prvo mjesto svoje skupine i bili bolji od mađarskog ZTE-a, NK Grančane i NK Rakičana. Kroz četvrtfinale su Međimurci protutnjali s izuzetno uvjerljivih 9:0 protiv Bistrice, protiv eminentnog ZTE-a su u polufinalu bili bolji s 2:0, a zatim su u finalu smlavili i Muru 05 rezultatom 4:2.

Mališani Nenada Orehovca osvojili su tako najveći i najsjajniji pehar, a posebne su nagrade ponijela i dva pojedinca: najboljim strijelcem turnira sa šest golova proglašen je Marko Horvat, dok je njegov suigrač Emanuel Pintarić proglašen najboljim igračem turnira.

Kategorija U-12

Najstarija ekipa iz Međimurja, pod vodstvom Marija Šarića, osvojila je pehar pobjednika turnira, svladavši u finalu momčad Mura Beli s minimalnih ali dostatnih 1:0. U svojim je redovima ekipa imala i najboljeg strijelca turnira, Luku Mustača.

Za U-12 ekipu Škole nogometa Međimurje Čakovec igrali su Trstenjak, Šimunić, Bogomolec, Hlapčić, Novak, Mustač, Zakoić, Strahija, Zejnullahi, Petak, Jakup i Katančić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!