Ostali sportovi

2. Adrenalina Adventure Race

Sportnet • ponedjeljak, 14.06.2010.
2. Adrenalina Adventure Race

Ovu subotu, 12. lipnja u Medulinu se održala druga po redu pustolovna utrka Adrenalina Adventure Race – powered by Medulin Active u organizaciji Kluba brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina iz Pule (KBBXS Adrenalina)...

Utrka je imala dvije varijante - ULTRA i LIGHT - tako su se i rekreativci mogli upustiti u ovom novom i atraktivnom obliku natjecanja. U ULTRA varijanti dugoj 70 kilometara, pobijedili su GT Adventure Racing Team - Valent Božić i Vedran Mohorovičić, čime su nastavili tradiciju pobjeđivanja na pustolovnim utrkama u južnoj Istri. Na drugom mjestu završili su Vaitapu Adventure Racing - Meta Dagarin i Tine Radinja iz Slovenije dok su treći bili domaćini, Abi - Igor Buić i Igor Prenz iz Pule.

Po kategorijama u ULTRA varijanti su u muškoj konkurenciji pobjedu odnijeli GT Adventure Racing Team - Valent Božić i Vedran Mohorovičić, nakon 10 sati, 45 minuta i 30 sekundi, drugi su bili Abi - Igor Buić i Igor Prenz s vremenom 11:02:05, a treći LIMA Salomon Intersport Genesis - Rajko Kračun i Klemen Udovič s vremenom 11:02:53.

U mix kategoriji prvi su bili Vaitapu Adventure Racing - Meta Dagarin i Tine Radinja 10:58:20, drugo mjesto osvojila je Tarapana iz Pule - Bojan Prokop i Zorana Težak s vremenom 11:18:40, dok su treći završili Perpetuum Stampedo - Nada Bilobrk i Vedran Berković 12:08:57.

LIGHT varijanta donijela je radost iskusnom NLP Sport timu - Klemenu Kotniku i Mariju Štefoku iz Slovenije koji su stazu dugu 37 kilometara prošli za 5:13:27, ispred domaćina Mlade Nade - Dorian Matošević i David Jurišić, 6:09:30 i jedinog ženskog tima na utrci Gelender Girlsa - Tea Đurek i Ana Ješovnik s vremenom 6:33:40.

Utrka je od samog jutra krenula jakim tempom i nagovijestila da će dobiti epitet orijentacijski zahtjevne utrke čak i za najiskusnije natjecatelje. Nastupio je 21 tim u ULTRA varijanti, te 12 timova u LIGHT varijanti utrke. Većinom hrvatski timovi imali su oštru konkurenciju od strane Slovenaca, jer je nastupilo čak sedam slovenskih timova. Zanimljivo, neki od natjecatelja ušli su u cilj oko 22 sata, što je držalo okupljene gledatelje na medulinskoj rivi do kasno u noć.

Oko 22:30 uslijedilo je proglašenje pobjednika i podjela nagrada glavnih sponzora ovog natjecanja Intersporta, Marčeta Vina i Salomona, a nakon službenog dijela okupljeni su se zabavili u Beach baru Barrakuda na After Partyu.

Tehnički zahtjevna, ali istodobno zanimljiva i atraktivna utrka, riječi su kojom bi i natjecatelji i organizatori opisali ovu utrku. Utrka je spojila mnoštvo disciplina, brdski biciklizam, orijentacijsko trčanje, kajak, škraping, plivanje, ronjenje, ulaske u špilje i posebno atraktivan spust na užetu s visine od 18 metara, koji je na medulinskoj rivi privukao brojne gledatelje i na taj se način pokazalo kako se kroz jedan novi oblik sporta uspješno spajaju turizam i sport.

"Rasprostranjena na području čitave Općine Medulin te djelomično Općine Ližnjan, utrka je osigurala svoje mjesto u kalendaru manifestacija i za iduću godinu, kada nas očekuje još bolji raspored disciplina, vjerojatno veća konkurencija i bogatiji fond nagrada", izjavio je organizator ove utrke, Goran Modrušan, koji je sveukupno zadovoljan cijelom utrkom, naglašavajući da je organizacijski utrka u svojim počecima i kako će se dogodine još poraditi na tehničkim detaljima utrke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!