Nogomet

Pienaar osjeća posljedice duge sezone

Mihaela Bradovski • utorak, 15.06.2010.
Pienaar osjeća posljedice duge sezone
Foto: EPA

Iako osjeća posljedice naporne sezone na Otoku, veznjak Evertona i zemlje domaćina Svjetskog prvenstva, neće dopustiti da umor utječe na njegove igre i rezultate svoje vrste...

Izbornik Južnoafričke Republike Alberto Parreira u svom je osvrtu na susret protiv Meksika izjavio kako je Pienaara iz igre izvadio kada je shvatio da mu je jednog od ključnih igrača svladao umor. Igra 28-godišnjeg veznjaka u prvom dvoboj SP-a nije bila previše gledljiva.

"Odigrao sam mnoštvo utakmica ove sezone, posebno posljednjih nekoliko mjeseci i noge su mi umorne", izjavio je Pienaar za Telegraph. "Ali dok god mi glava i srce pronalaze razlog da nastavim tjerat ću se do maksimuma bez obzira na sve."

Zamor materijala smatra Evertonom igrač nakon teške sezone, a zatim intenzivnih priprema nije rijetkost. "Ponekad je normalno da u ovakvim situacijama tijelo malo posustane. Ali kako je riječ o Svjetskom prvenstvu želim dati sve od sebe i neću dopustiti da me umor zaustavi."

Srijeda JAR-u donosi novu utakmicu, onu protiv Urugvaja, a do tada: "Ostaje mi samo gurati prema naprijed."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!