Nogomet

Kewell: "Želim igrati"

Antonija Pavlić • srijeda, 16.06.2010.
Kewell: "Želim igrati"
Foto: EPA

Australski veznjak Harry Kewell priznao je kako bi konačno želio istrčati na travnjak, oporavljen od ozljede prepona i voljan osvetiti težak poraz od Njemačke u prvome krugu (4:0)...

Ponajbolji australski nogometaš Harry Kewell priznao je kako želi braniti boje svoje zemlje u utakmici drugog kruga skupine D protiv Gane, nakon što je zbog ozljede prepona propustio sve prijateljske pripremne susrete i otvarajući ogled kontra Njemačke (0:4).

"Želim igrati, znam da mogu", kazao je negdašnji igrač Leedsa i Liverpoola, a trenutačno "zaposlenik" Galatasaraya. "Međutim, odluka o tome u potpunosti je na izborniku Verbeeku."

Strateg socceroosa pak kaže: "Harryja na jug Afrike nisam doveo na odmor. Spreman je, više nema problema s ozljedom, ali pitanja su može li igrati svih 90 minuta i želim li ja kao izbornik s takvim igračem riskirati. Poseban je za našu momčad, veliki je profesionalac, ali vrijeme je da konačno saznamo može li igrati na ovom svjetskom prvenstvu."

Kratko se osvrnuo i na crveni karton Tima Cahilla, kojeg je zaradio zbog prekršaja na Bastianu Schweinsteigeru. "Prekršaj nije bio tako težak, jedna je utakmica kazne i više nego dovoljna. Incident sam gledao više puta i svaki mi se put odluka o isključenju činila oštrom."

"Na ovome sam prvenstvu do sada vidio i snažnije prekršaje, a koji su rezultirali samo žutim kartonom. Tim nije želio ozlijediti igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!