Nogomet

Klose: "Još nas proganja 1966."

Antonija Pavlić • srijeda, 16.06.2010.
Klose: "Još nas proganja 1966."
Foto: EPA

Njemački napadač Miroslav Klose našalio se kako će, u slučaju da u osmini finala SP-a u JAR-u zaigraju s Njemačkom, sigurno pobijediti u raspucavanju jedanaesteraca...

Napadač Njemačke i minhenskog Bayerna Miroslav Klose našalio se s reprezentacijom Engleske, s kojom će se vrlo moguće susresti u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

"Ako ćemo igrati s Engleskom i dođe do izvođenja jedanaesteraca, sigurno ćemo pobijediti", našalio se, ali i odmah okrenuo ponešto ozbiljnijim temama.

"Jaki su, nitko neće previše gledati na ono što se dogodilo sa SAD-om. Momčadi su i u prošlosti upriličile slabe startove pa su ipak otišle do kraja i osvojile pokal svjetskih prvaka", rekao je o velikim rivalima.

"Mnogo je povijesti između Engleza i nas, a i toliko se starih računa mora poravnati. Još nas proganja 5:1 poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002., a tu je uvijek i 1966", aludirao je na nepostojeći zgoditak kojim je Engleska trijumfirala nad elfom u finalu prvenstva igranog na Otoku.

"Ne bojimo ih se. Zašto i bismo? U utakmici protiv Australije mogli ste vidjeti da smo odlučili na ovome prvenstvu otići daleko", kazao je. "Imamo dobru momčad i odličnog trenera, a i efikasni smo u obavljanju svoga posla. Prvi nam je cilj proći skupinu, a nakon toga ćemo detaljnije misliti o svakoj utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 12:58
    Njemačka je počela turnir najbolje od svih favorita, ali su ipak malo previše poletjela krila. Pobijedili su uvjerljivo, ali su pobijedili zapravo najslabiju repku u grupi. I zato nek se pripreme na dvije strašno teške tekme o kojima im ovisi prolaz u skupini, a ne da unaprijed prognoziraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik