Košarka

Ruski klubovi osnivaju novu ligu?

Borna Rupnik • srijeda, 16.06.2010.
Ruski klubovi osnivaju novu ligu?
Foto: Kristijan Komarica

Ruski su prvoligaši najavili istupanje iz dosadašnjeg natjecanja i osnivanje vlastitog prvenstva, stoji na službenim stranicama moskovskog CSKA...

Brojni problemi ruske košarke kulminirali su priopćenjem objavljenim na službenim stranicama jedne od najjačih europskih momčad. CSKA iz Moskve najavio je osnivanje zasebne lige.

"S obzirom na burna zbivanja tijekom proteklih mjeseci, smatramo da je nemoguće nastaviti sudjelovati u postojećem natjecanju koje vode ljudi koji su izgubili naše povjerenje. Vodeći klubovi Rusije osnovat će novu, profesionalnu i samostalnu ligu", stoji u tekstu.

"Uvjereni smo da će taj status, kao i pošteno vodstvo, osigurati visoku razinu kvalitete i napredak ruske košarke. Osnovana je radna skupina koja će biti zadužena za pravne dokumente. Svjesni smo važnosti ove odluke i spremni smo snositi sve posljedice. Nadamo se da će naš potez dobiti podršku košarkaške zajednice u Rusiji", dodaje se između ostalog.

Priopćenje je potpisalo deset klubova, uključujući i euroligaša Himki, Uniks iz Kazana, Dinamo iz Moskve, Spartak iz St. Peterburga te druge.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 23:36
    krafne kiflići,mafija i lopovi!šurjak ubica ljudi,a svaguša hajduka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 19:25
    http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=33530 http://kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=33813 evo ti linkovi pa pročitaj... ma mito i korupcija...
    Obrisan korisnik
  • R. Marques16.06.2010. u 18:07
    "S obzirom na burna zbivanja tijekom proteklih mjeseci...." - a to su?!?? Mogli ste bar napisati o čemu se radi.
    R. Marques