Košarka

Monja pojačao Himki

Branimir Korać • četvrtak, 17.06.2010.
Monja pojačao Himki
Foto: EPA

Doprvak Rusije momčad Himkija ima prvo pojačanje za narednu sezonu. Riječ je o ruskom reprezentativcu i jednom od najboljih igrača moskovskog Dinama protekle sezone Sergeju Monji...

Nekadašnji ruski igrač u NBA ligi, aktualni reprezentativac Sergej Monja, preselio je iz moskovskog Dinama u Himki. Monja je ove sezone u Dinamu igrao jako dobro i uz Sergeja Bikova bio je igrač koji je nosio ovaj klub.

Za Himki će svakako predstavljati pojačanje. Može kvalitetno pokriti pozicije beka šutera i krila, jako je dobar u skoku i u šutu za tri poena. U Dinamu je u protekle dvije sezone zarađivao dva milijuna dolara, a pretpostavlja se kako neće ništa manje dobivati niti u Himkiju.

Monja je karijeru započeo u Avtodoru iz Saratova, a vrlo brzo njegov talent je uočio moskovski CSKA koji ga je doveo u svoje redove. Proricana mu je velika karijera te je uskoro završio i u NBA ligi gdje je nastupao za Portland Trail Blazerse. Tamo se nije posebno istaknuo i vratio se u Moskvu, ali u Dinamo gdje je igrao četiri sezone.

Prošle sezone je u Eurokupu bilježio u prosjeku 12,8 poena i 8,3 skoka po susretu, dobio je na kraju sezone primamljivu ponudu Himkija i odlučio se na prelazak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 23:15
    Monja? šta je ovo srpska stranica? još malo pa će pisat tu Dvejn Vejd :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 19:37
    je al naši lončar i pop ako dobiju jos jedno kvalitetno pojačanje na 2,mogu do naslova virujte mi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 19:36
    monja je odlican igrac! khimki ce bit puno jaci s njime! idemo khimki! do kraja!!!!
    Obrisan korisnik