Košarka

Planinić promijenio klub, Lončar ga slijedi?

Bernard Jurišić • petak, 18.06.2010.
Planinić promijenio klub, Lončar ga slijedi?
Foto: Davor Sajko

Zoran Planinić nakon dvije sezone napustio je redove ruskog prvaka CSKA iz Moskve. No, 28-godišnji reprezentativac i naredne sezone igrat će u Euroligi i to u dresu Himkija iz moskovske regije...

Nakon dvije sezone i dva osvojena naslova prvaka Rusije, Zoran Planinić napustio je moskovski CSKA i preselio u širu okolicu ruske prijestolnice. Naredne sezone Planinić će nositi dres Himkija, koji ima visoke ambicije i u ruskom prvenstvu i u Euroligi.

Planinić je u momčad koju vodi Talijan Sergio Scariolo stigao "u paketu" s ruskim reprezentativcem Sergejom Monjom, koji je potpisao za Himki dan prije našeg reprezentativca.

Vezane vijesti

"Planinić je jedan od najboljih razigravača u Europi i bio je jedan od vođa CSKA i Hrvatske minulih nekoliko godina. Ima veliko iskustvo i sudjelovao je na brojnim velikim natjecanjima. Prošle sezone imali smo problema na poziciji 'jedinice' i vjerujem da ćemo se s Planinićem ojačati na tom mjestu", izjavio je generalni direktor Himkija Viktor Bičkov.

No, tu možda nije kraj hrvatskim pojačanjima u Himkiju. Ruski mediji javljaju da se ruski Euroligaš zanima i za usluge Krešimira Lončara, koji iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Unicsu iz Kazana. Prošle sezone Lončara je loptama "hranio" Marko Popović, naredne sezone možda će to činiti Planinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack18.06.2010. u 15:40
    Sa Himkijem teško,makar imaju čitav niz sjajnih igrača al ipak su Barca,Pao,CSKA,Montepaschi itd korak ispred..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 02:25
    zoka mjstore, daj više uzmi tu euroligu.
    Obrisan korisnik