Ostali sportovi

Hrvatska u polufinalu Kupa nacija

Sportnet • nedjelja, 20.06.2010.
Hrvatska u polufinalu Kupa nacija

Hrvatska reprezentacija u biljaru je na natjecanju za naslov prvaka Starog kontinenta ušla u samu završnicu. Pobjedom nad Ukrajincima naši najbolji biljaristi su se plasirali među najbolje četiri reprezentacije na turniru...

Petak nije započeo najbolje za našu reprezentaciju. Ujutro priliku za direktan ulazak u polufinale u susretu protiv domaćina Poljske Hrvatska nije iskoristila već su Poljaci slavili glatko s 2:0. Odlična reprezentacija Poljske predvođena Radoslawom Babicom jednostavno Hrvatima nije pružila niti šansu.

Sustav natjecanja je takav da tek od polufinala (posljednja četiri) počinje knock out faza, a do tada svaka reprezentacija ima pravo na jedan poraz tako da je naša reprezentacija dobila pravo na popravni ispit kojeg je položila više nego uspješno.

Hrvatska je porazom od Poljske otišla na "gubitničku" stranu ždrijeba i to na sami kraj u tzv. finale repasaža. Za protivnika je dobila Ukrajinu koja je nakon poraza u drugom kolu od Mađarske s 2:1 otišla u repasaž. Pobjedama protiv Cipra 2:1 i uvjerljivom predstavom protiv Francuske Ukrajina je došla do posljednje stepenice repasaža koja bi ju odvela u polufinale.

Posljednja stepenica se pokazala previsokom jer tu se našla raspoložena Hrvatska u potpuno drugačijem izdanju nego protiv Poljaka. Jedan susret čine tri meča u tri biljarske discipline; osmica, devetka i desetka koje se igraju na dva dobivena seta (devetka se igra na pet dobivenih partija dok se osmica i desetka igraju do četiri). Svaka disciplina znači jedan bod, a pobjednik je onaj koji prvi skupi dva boda.

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom Roberta Sudića od 2:0 (4:3 i 4:2) u osmici nad Ukrajincem Leonidom Kliščarom povela s 1:0. Višestruki juniorski prvak Europe Artem Koševoj ekspresnom pobjedom nad Tomislavom Šušićem također od 2:0 (5:2 i 5:0) vraća Ukrajinu u igru i poravnava ukupni rezultat na 1:1. U posljednjem susretu sav teret prebačen je na leđa Ivice Putnika koji je odlično otvorio svoj meč protiv Ukrajinca Evgena Novosada pobjedom u prvom setu 4:1, ali u drugom Ukrajinac okreće ploču i uzvraća istom mjerom i završava set u svoju s 4:1 u svoju korist.

Ukupni rezultat je 1:1, u posljednjem meču između Putnika i Novosada je 1:1 u setovima što znači da njih dvojica moraju odigrati i treći set koji će odlučiti pobjednika u njihovom susretu, ali i dati ime reprezentacije koja će proći u polufinale.

Putnik odlično otvara treći set. Kao i na početku prvog seta vrlo brzo dolazi u vodstvo koje ne ispušta do samoga kraja te s 4:1 pobjeđuje u trećem setu. Pobjedom Putnika nad Novosadom od 2:1 (4:1, 1:4 i 4:1) Hrvatska osvaja presudan bod za pobjedu nad Ukrajinom od 2:1 i prolazak u polufinale.

Protivnik Hrvatskoj u polufinalu će biti reprezentacija Portugala koja je cijeli turnir odigrala vrlo uvjerljivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!