Nogomet

Ivanković: "Promjena mi teško pada"

Ivana Strahija • srijeda, 23.06.2010.
Ivanković: "Promjena mi teško pada"
Foto: Ivana Strahija

Promjena imena varaždinskog prvoligaša iz Varteks u Varaždin teško je pala Branku Ivankoviću, koji se sa svojim Shandongom u Varaždinu priprema za nastavak sezone u kineskoj ligi.

Shandong, trenutno s utakmicom manje trećeplasirani klub kineske Superlige, za nastavak sezone priprema se u Varaždinu. Klub je u barokni grad doveo njegov trener Branko Ivanković, poznati nogometni stručnjak: "Ušli smo sada u intenzivnu fazu priprema, koja nije baš najlakša, pa ima umornih i ozlijeđenih", rekao je Tanac novinarima.

20 kuna za male nogometaše

Susret Shandonga i Dinama igra se u četvrtak 24. lipnja od 18 sati na stadionu Sloboda. Ulaznice za susret mogu se nabaviti po 20 kuna, a onima dubljeg džepa namijenjena je VIP loža, za koju će ulaznica koštati par stotina kuna. Sav prikupljeni novac ide za Slobodinu školu nogometa.

TTS centar i stadion Slobode, gdje treniraju Kinezi, inače je u punom jeku priprema za veliku sutrašnju utakmicu. U Varaždin dolazi Dinamo, odigrati s Shandongom pripremni susret. "Utakmica s Dinamom za nas će biti veliki izazov, a Dinamo je apsolutni favorit. Mi smo ovdje došli dobro se pripremiti za nastavak sezone, učiti i steći međunarodno europsko iskustvo", najavio je Ivanković.

U Varaždin se Ivanković vratio upravo u trenutku kad je Varteksu ime promijenjeno u Varaždin, a novinare je interesiralo kako se on zbog toga osjeća: "Jasno je da se mi, koji smo uz Varteks 40 godina, ne možemo samo tako lako pomiriti s promjenom imena, jer smo ipak pomalo tradicionalisti, a uz Varteks nas vežu snažne i moćne uspomene. Upravo zato ne možemo samo tako prijeći preko promjene imena, bez obzira na realnost, financijsku situaciju i praksu u Hrvatskoj i svijetu."

Ivanković smatra da je promjeni imena trebalo pristupiti drukčije: "Mislim da je trebalo jasno naznačiti što donosi promjena imena i ima li ona budućnost i perspektivu. Također, moramo znati da sada kad klub nosi ime grada, koji je svoj vlastiti brend, treba postaviti nova pravila rada u klubu. Nadam se da su oni koji su donijeli odluku o promjeni imena to učinili za boljitak sporta. Očekujem u svakom slučaju mnogo više senzibiliteta za varaždinski sport, a posebno nogomet koji je njegova perjanica", rekao je Ivanković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!