Nogomet

FIFA nije kaznila Davida Villu

Borna Rupnik • srijeda, 23.06.2010.
FIFA nije kaznila Davida Villu
Foto: EPA

Svjetska nogometna federacija odlučila je ne kazniti španjolskog napadača Davida Villu zbog incidenta na utakmici protiv Hondurasa...

David Villa bit će na raspolaganju svom izborniku Vicenteu del Bosqueu i za sljedeće utakmice španjolske reprezentacije, nakon što je FIFA odbila izreći mu naknadnu kaznu.

David Villa: "Nisam ponosan na taj potez, proradio mi je instinkt. Nisam očekivao da će me Izaguirre nagaziti i reagirao sam ispruženom rukom. Ubuduće ću pokušati biti mirniji".

Španjolski se reprezentativac, naime, u dvoboju protiv Hondurasa sukobio s Emiliom Izaguirreom, što sudac nije sankcionirao, a Fifina je komisija poslije utakmice pregledavala snimku.

"Disciplinska je komisija razmotrila incident i nije našla valjani temelj za izricanje kazne Davidu Villi. Uopće nije bilo potrebe otvarati slučaj", rekao je u srijedu prijepodne glasnogovornik Fife.

Villa je na toj utakmici postigao oba pogotka svoje momčadi, a pritom je promašio i udarac s bijele točke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 22:27
    Torrente87 potpuno točno. Zato i postoje dodatni seminari za visoko rangirane suce - kako bi shvatili pravilo da treba čuvati velike igrače, odnosno na koje igrače i države se to pravilo odnosi a na koje ne.
    Obrisan korisnik
  • torrente8723.06.2010. u 14:47
    Normalno, da je to napravio igrač Hondurasa ili neke druge manje reprezentacije, dobio bi barem 2 utakmice.. Ovako, Španjolci još nisu osigurali drugi krug pa.. Jadno
    torrente87
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 14:40
    trebali su obojica dobit zuti karton
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 14:31
    lako ti je biti smiren kada iz fotelje gledaš... ali ako te gaze kao što su njega gazili, ili Messija jučer... aj' ti ostani miran...
    Obrisan korisnik