Nogomet

Odemwingie: "Lagerbäck je pogriješio"

Borna Rupnik • četvrtak, 24.06.2010.
Odemwingie: "Lagerbäck je pogriješio"
Foto: EPA

Nigerijski napadač Peter Odemwingie iznimno je nezadovoljan poslom kojeg je na klupi njegove reprezentacije odradio švedski trener Lars Lagerbäck..

Skupinu B na Svjetskom prvenstvu prošli su Argentina i Južna Koreja, dok Nigerija i Grčka kreću svojim kućama. Peter Odemwingie, napadač Super Orlova, krivca za takav rasplet vidi u izborniku.

"Mislim da je Lars Lagerbäck pogriješio, i to u velikoj mjeri. Ne mislim da Nigeriju čeka lijepa budućnost pod njegovim vodstvom, s obzirom na prikazano u Južnoafričkoj Republici. Ne bojim se reći što mislim jer mi je reprezentacija na prvom mjestu, a ne planiram je napustiti čak ni ako Šveđanin ostane", otvorio je dušu engleskom BBC-u.

Odemwingie Lagerbäcku predbacuje izbor taktike: "Pogrešno je bilo staviti jednog zadnjeg veznog i jednog kreativca ispred njega. Zato nam je protiv Grčke vezni red bio previše izložen. Osim toga, Lagerbäck je dvojici napadača rekao da ne moraju sudjelovati u obrani".

A protiv Južne Koreje je bilo još gore, kaže Nigerijac: "Na toj je utakmici rekao čak trojici igrača da ne moraju igrati obranu, što je također bila velika pogreška. A igrači poput Martinsa i mene, koji su to bili spremni učiniti, jednostavno nisu bili ključni igrači. Sve je to utjecalo na naš slab učinak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • R. Marques24.06.2010. u 15:54
    Jednu šamarčinu i nepozivanje do daljnjega.
    R. Marques