Nogomet

Xavi: "Šteta što svi ne igraju napadački"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.06.2010.
Xavi: "Šteta što svi ne igraju napadački"
Foto: EPA

Iako proglašena najvećim favoritom Svjetskog prvenstva, reprezentacija Španjolske nije uspjela osigurati osminu finala prije trećeg, odlučujućeg kola. Poraz od Švicarske nitko međutim nije shvatio tragično, a ususret razrješenju skupine H, svoju je nogometnu filozofiju otkrio veznjak Xavi...

Veznjak Barcelone Xavi vjeruje kako će se Španjolska drugom pobjedom vratiti na pravi kolosijek, a osvrćući se na dosadašnje dvoboje priznao je kako ne bi bio sretan da Furija pobjeđuje na način na koji je to učinila Švicarska.

"Nogometni sam romantičar poput Cruyffa. Volimo nogomet koji je atraktivan, napadački i ugodan za oko. Kada pobjeđujete, a igrate tako imate dvostruko zadovoljstvo."

Taktika švicarske nacionalne vrste u dvoboju protiv europskih prvaka bila je upravo suprotna opisanoj. "Švicarska je taktika dobila utakmicu protiv nas. Trudili su se zaustavit nas, postavili su igru kako bi osvojili bod, ali su uspjeli stići i do troboda. Ne znam kako bih se osjećao da moja momčad na takav način pobijedi, ali ne bi bilo puno zadovoljstva u tome. Još se nisam našao u takvoj situaciji."

Xavi se osvrnuo i na ukupan dojam koji su sudionice Prvenstva ostavile na gledatelje. "Još uvijek nismo vidjeli dovoljno dobrog nogomet. Argentina i Njemačka su igrale zaista dobro i to su upravo reprezentacije koje na teren izlaze po pobjedu. Afričke su se momčadi isto željele dokazati, ali nije ih popratila sreća. Šteta je što ne znaju sve reprezentacije igrati napadački."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 20:27
    hendikep na furiju
    Obrisan korisnik
  • irilov24.06.2010. u 19:54
    jeben je cile, uopce nisan siguran da ce ih furija dobit, al bar nece bit bunkera...
    irilov
  • Yurraz24.06.2010. u 15:26
    Htio bi da Svicarska izleti, bilo bi steta da Cile ispadne sa 6 bodova ako ga Spanjolska pobijedi. Ali bit ce to fenomenalna utakmica, poslastica :-)
    Yurraz
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 14:57
    Neće im biti lako sa Bielsinim Čileom! Moraju, kako Xavi kaže za Elf i Gaučose - "izaći na teren po pobjedu", nema im druge, ali iskreno, bit će mi žao i Čilea, jer mislim da švicarske "drvosjeće" svoju šansu sa Hondurasom neće propustiti... Volio bih da griješim.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 14:53
    Da šteta je to,ali isto tako nisu sve repke te sreće da imaju Xavija,Iniestu,Villu,Torresa,Navasa,Silvu,Fabregasa,X.Alonsa,Matu pa da mogu tako igrati,a znajući da imaju taj luksuz da im iza leđa čuvaju Ramos,Pique,Puyol,a pa ako slučajno i ovaj trojac odleti naprijed da su opet nevjerojatno sretni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik