Nogomet

Maradona: "Nitko blizu Messiju i Tevezu"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.06.2010.
Maradona: "Nitko blizu Messiju i Tevezu"

Argentinska nogometna reprezentacija s maksimalnih je devet bodova arhivirala skupinu B Svjetskog prvenstva. Izbornik Diego Maradona smatra da na tom uspjehu najviše treba zahvaliti Lionelu Messiju i Carlosu Tevezu. Njih dvojica su se, prema njegovom mišljenu, pokazali najboljima tokom čitavog dosadašnjeg natjecanja...

Maradona je još prije samog starta Prvenstva Messija proglasio najboljim na svijetu, boljim i od njega svojevremeno, a kako turnir ide dalje argentinski je izbornik sve glasniji po tome pitanju.

"Na ovom Prvenstvu nisam još uvijek vidio nikoga tko je dobar kao makar 30 posto Messija. Možete me danas, sutra zbog ovoga proglasiti arogantnim, ali nitko još nije niti na 30 posto Teveza."

Argentinska legenda nastavlja o svojim ofenzivcima: "Carlos vas 'dira' svojim igrama, pokretima, ako me razumijete. Obožavam svoju momčad. Leo želi uživati, želi se igrati, želi biti sretan kada stane na teren."

Osim što su na račun Barcelonine zvijezde stigle kritike kako ne pokazuje koliko zaista može i zna, bilo je i onih su mu zamjerali što za vrijeme himne nije pjevao zajedno sa suigračima već izgledao odsutno. Maradona i na to ima odgovor.

"To što nije od onih koji pjevaju za vrijeme intoniranja himne i što je na prvom susretu izgledao tužno, neraspoloženo kažem - tko od vas voli gubiti? A mi smo gubili u kvalifikacijama, trebalo je to ostaviti iza sebe."

Za svoju udarnu iglu ipak ima savjet: "Velik je igrač već sada i zbog toga mora znati reći 'lopta je moja'. Nitko to ne zna bolje nego ja, a ja sam to radio u njegovim godinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 15:54
    Diego, ne govori pizd'..., koncentrirajte se na Mexico - neće bit lako!
    Obrisan korisnik