Nogomet

Marquez: "Možemo izbaciti Argentinu"

Antonija Pavlić • subota, 26.06.2010.
Marquez: "Možemo izbaciti Argentinu"
Foto: EPA

Meksiko i Argetina četiri godine poslije Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. ponovno će se susresti u osmini finala smotre najboljih nogometnih reprezentacija u Južnoafričkoj Republici. U Leipzigu su tada slavili izabranici Diega Maradone, no najiskusniji meksički igrač Rafael Marquez vjeruje kako bi ovoga puta rasplet mogao biti drukčiji.

"Igramo s Argentinom, pa što onda?", zapitao se Marquez na konferenciji za medije prije međusobnog okršaja u Johannesburgu. "Nisu momčad koju ju nemoguće pobijediti. Možemo ih svladati i jedino na taj način moramo razmišljati ako ne želimo nastaviti u dosadašnjem tonu."

U Meksiku vlada pesimizam, ali Barcelonin branič otkriva: "U domovini uvijek prevladava nepovjerenje u nacionalnu momčad, to je prava istina. Ponekad stoga nemamo kredibilitet kao većina suparnika, ali ništa nam drugo ne preostaje nego ljude razveseliti, natjerati ih da u nas vjeruju radom, borbom, srčanošću."

Premda momčad Diega Maradone mnogi smatraju glavnim favoritom za podizanje trofeja u JAR-u, Marquez kaže da nisu toliko jaki u svim segmentima, posebno u obrani. "Znamo da defanzivno nisu najjači, ali jedna su od vodećih napadačkih sila. Siguran sam da će nas trener na to dobro pripremiti i da ćemo pokušati iskoristiti slabosti koje imaju."

Koliko sličnosti ima između reprezentacija koje su se u osmini finala svjetskog prvenstva susretale u razmaku od ove četiri godine? "Možda je Argentina bolja, ali i mi smo, a u grlu još imamo kost koja nam je zapela u toj utakmici 2006. godine i želimo je se riješiti. Bio je to susret u kojem smo prezentirali najbolju igru, događa se to samo jednom u životu, a ipak smo eliminirani s turnira."

Važan segment igre, kaže Marquez, bit će zaustavljanje njegova suigrača u blaugrani Lionela Messija. "Messija vrlo dobroj poznajem i svjestan sam da ga je jako teško zaustaviti. Pokušat ćemo suziti prostor i tražiti pomoć vezne linije jer Leu je gotovo nemoguće oduzeti loptu", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 13:49
    naravno da možete izbacit Argentinu, svašta se može dogodit u jednoj utakmici......ali je necete izbacit, dovoljno vam je sto ste skupinu prošli....
    Obrisan korisnik