Nogomet

"Danas više nema poštovanja"

Borna Rupnik • subota, 26.06.2010.
"Danas više nema poštovanja"
Foto: EPA

Thierry Henry iznio je svoje viđenje francuskog kraha na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Dotaknuo se svog boravka na klupi, Anelke te odnosa starijih i mlađih igrača...

Na svjetskoj smotri na jugu Afrike u subotu počinje drugi krug natjecanja, a najbolji su francuski nogometaši već stigli kućama. Thierry Henry prenio je Canal Plusu svoje dojmove burne francuske pustolovine.

"Kao prvo, osjećao sam se izvan tijeka zbivanja. U našem taboru uopće nisu razgovarali sa mnom kao prije. Ranije sam bio jedan od vođa ekipe, a kada shvatite da suigrači više nemaju povjerenja u vas stvari postanu teške", ispričao je 32-godišnji reprezentativac.

"Činilo mi se da me se gura u drugi plan, a to predstavlja udarac za nečiji ponos", dodao je.

Što se samog rezultatskog debakla tiče, Henry kaže: "Moje je objašnjenje da jednostavno nismo bili dovoljno dobri, nismo igrali na potrebnoj razini". Francuska je odigrala 0:0 s Urugvajem, a potom izgubila od Meksika i Južnoafričke Republike.

Osvrnuo se i na sukob Nicolasa Anelke s izbornikom Raymondom Domenechom: "Zapravo me šokiralo što su mediji prenijeli kao Anelkine riječi. No, ja nisam Anelka, pustit ću njega da sam kaže što želi reći. A možda je prije tog sukoba bilo još nekih razmirica između Anelke i Domenecha".

"U svakom slučaju, morali smo pružiti podršku Anelki, ali to što smo odbili trenirati sada ipak vidimo kao pogrešku", nastavio je Thierry Henry.

A za bolji ugođaj u svlačionici treba više međusobnog poštovanja, istaknuo je: "Kada sam prvi puta stigao u reprezentaciju mi mlađi smo pažljivo pratili kako se veterani ponašaju. Ja sam čistio lopte čak i nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka. Danas više nema tog poštovanja. Ali to je ujedno i problem cijelog društva, zar ne?".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 03:55
    raketa je napisa najvecu istinu odi a svi mu minuse podili,od kad je u barci je neprepoznatljiv i za francusku mu bas ne polazi za nogom(al zato ima ruke:)),al ce ostat legenda jer je ama bas sve osvojia i u reprezentaciji i u klubu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 20:38
    vjerojatno očekuje da mu netko pruži RUKU.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 18:35
    Nadam se da je sarkastično napisano.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 17:48
    "Kada sam prvi puta stigao u reprezentaciju mi mlađi smo pažljivo pratili kako se veterani ponašaju. Ja sam čistio lopte čak i nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka. Danas više nema tog poštovanja. Ali to je ujedno i problem cijelog društva, zar ne?". Slazem se u potpunosti s njim
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 16:57
    Legenda...Irci su ostali kod kuće.
    Obrisan korisnik