Ostali sportovi

Težak dan za smrtnike

Sportnet • ponedjeljak, 28.06.2010.
Težak dan za smrtnike

Kišom okupani Sibiu je ranom zorom probudila grmljavina motocikala. Start etape je, naime, bio već u 5:45 sati za Pro klasu, a odmah poslije nje su se na startu pojavile i ostale kategorije...

Kiša koje je nemilosrdno padala cijelu noć dala je naslutiti što čeka vozače u šumama Rumunjske, ali nitko nije niti naslutio da će biti toliko gadno. Već prvi off road kilometri dali su nam do znanja da će dan preživjeti samo oni najuporniji. Tako je i bilo. Već nakon prva dva check pointa neki vozači su uvidjeli da ne mogu pobijediti prirodu i odustaju. Naime, na ovoj utrci, zbog njene iznimne težine, organizator dozvoljava odustajanje od jedne etape s time da se dobiva maksimalno kazneno vrijeme s kojim se onda nastavlja dalje utrka sljedeći dan. Ukoliko se odustajanje ponovi sljedeći dan, tada je vozač diskvalificiran.

Na Servis point, gdje je dozvoljeno zaustavljanje od 20 minuta koje ne ulazi u ukupno vrijeme, u početku dolaze samo Pro vozači. Djeluju iscrpljeno, blatno, umorno... No, nastavljaju dalje. Nakon njih polako pristižu i vozači u Expert klasi. Ukupno je do servisne zone došlo dvadesetak vozača, s time da nisu svi oni došli do konačnog cilja u Sibiu.

Jedini naš vozač, Marko Prodan, se držao odlično do polovice utrke, no organizator se precijenio u procjeni udaljenosti mjesta za dotakanje goriva tako da je skoro dvadesetak vozača ostalo bez benzina prije nego su uspjeli dohvatiti mjesto za nadopunu. Naknadno su se ispričali da nisu mogli predvidjeti teške uvjete za vožnju zbog kojih su i potrošnje veće. Sve u svemu Marko ostaje u utrci, a danas je najavljen lakši dan pa ćemo vidjeti kako će se stvari nadalje odvijati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!