Nogomet

Xavi: "Najbolja utakmica do sada"

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.06.2010.
Xavi: "Najbolja utakmica do sada"

Španjolska pobjeda nad Portugalom momčadi europskih prvaka donijela je novu dozu optimizma. Osim zbog prolaska u četvrtinu finala Xavi je sretan zbog igre obrane koja je uspjela zaustaviti Cristiana Ronalda. Xabi Alonso pak upozorava suigrače kako nije vrijeme za opuštanje...

Xavi smatra kako je španjolska igra u jučerašnjem dvoboju bila njezina najbolja na Prvenstvu, a volio bi kada bi loše izdanje portugalskog kapetana bilo pripisano kao posljedica dobre igre posljednje linije Španjolske.

"Igrali smo inteligentno. Bili smo sjajni u obrani, a igra iz drugog poluvremena bila je jednostavno sjajna. Ovo je bila naša najbolja utakmica, dižemo se."

Susret protiv do sada najozbiljnijeg protivnika odlučio je tek jedan jedini pogodak, a veznjak Furije kaže kako se to moglo i očekivati. "Ključno je bilo prvi stići do pogotka. Portugal živi od igre svoje obrane. Dobro smo se nosili s njihovim kontrama. Eduardo je bio fenomenalan i on je kriv što nismo postigli više pogodaka."

Sav dojam i pohvale ništa neće značiti ukoliko Španjolska posrne u idućem susretu. Suigrače i španjolske medije na Paragvaj upozorava Xabi Alonso.

"Očekivali smo tešku utakmicu, takva je i bila, a mi smo stigli do pogotka i to je jedino bitno. Sada se moramo okrenuti ozbiljnim pripremama za Paragvaj. Ne smijemo zaglaviti u samozadovoljstvu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 00:22
    Bilo bi zapravo jadno da zaglave u zadovoljstvu zbog gola iz zaleđa. Zapravo je trebao reči da su bili bolja močad i da će to dokazati i u slijedećim ogledima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 14:21
    ova spanjolska je mala barcelona..necu se uopce iznenadit kada dignu zlatni pehar :))) Villa u <3
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 13:00
    Iniesta na ovoj slici ko duh. ahahahahahaahaah
    Obrisan korisnik