Nogomet

Decovo zbogom Portugalcima

Borna Rupnik • srijeda, 30.06.2010.
Decovo zbogom Portugalcima
Foto: EPA

Utakmica Portugala i Španjolske označila je kraj reprezentativne karijere za Deca, Brazilca koji je nosio portugalski dres...

32-godišnji Deco ovoga će ljeta napustiti Chelsea i potražiti novo odredište, a ispadanje Portugala sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici predstavlja i njegov oproštaj od nacionalnog dresa.

"Iz osobnih razloga, nažalost, neću više igrati za Portugal. Međutim, Portugal će mi uvijek ostati u srcu", tim se riječima Deco pozdravio sa svojom reprezentativnom karijerom.

Za Portugal je postigao pet golova u 75 odigranih utakmica, a najveći su mu uspjesi naslov doprvaka Europe 2004. godine te četvrto mjesto na svjetskoj smotri u Njemačkoj dvije godine poslije.

Na svom debiju za Portugal, 2003. godine, zabio je pobjedonosni pogodak za konačnih 2:1 upravo - Brazilu. Čini se da je najbliže njegovom potpisu za iduću sezonu brazilski Fluminense.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH01.07.2010. u 02:27
    Pa...bilo je i vrijeme da ode, u zadnje vrijeme se samo šlepa uz prosječne igre.
    ALGHAZANTH