Košarka

Himki doveo Montepaschijevog Nigerijca

Branimir Korać • srijeda, 30.06.2010.
Himki doveo Montepaschijevog Nigerijca
Foto: Davor Sajko

Himki se nastavlja pojačavati za sljedeću sezonu, a novo ime u rosteru ruskog doprvaka je Benjamin Eze. Nekadašnji nigerijski reprezentativac dosad je nastupao za Montepaschi...

Nakon pet godina uspješnog igranja u dresu najbolje talijanske momčadi, Benjamin Eze je promijenio sredinu i preselio u Rusiju. Nekadašnji nigerijski reprezentativac stavio je potpis na ugovor s ruskim doprvakom momčadi Himkija.

Eze je u Montepaschi stigao 2005. godine i vrlo brzo postao jedan od važnijih kotačića i to posebno u obrambenom dijelu igre. Prije Montepaschija je nastupao za Reggio Calabriju pune tri sezone, a vrlo kratko je bio u Avtodoru iz Saratova i Geoplin Slovanu.

Upravo zbog epizode u Avtodoru i svega jedne odigrane utakmice, nije mogao odmah nastupati za sveučilište Louisville, propustio je cijelu jednu sezonu, ali se vratio na pravi način.

S nigerijskom reprezentacijom je osvojio treće mjesto na Afričkom prvenstvu 2005. godine, bio pozvan za Svjetsko prvenstvo 2006. godine, međutim nije se odazvao i tu je završila njegova reprezentativna priča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!