Nogomet

FIFA istražuje Australiju oko SP-a 2022.

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.07.2010.
FIFA istražuje Australiju oko SP-a 2022.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

FIFA je započela istragu protiv Australskog nogometnog saveza kako bi utvrdila je li istina da su čelnici toga Saveza članovima Fife davali poklone kako bi im pripalo domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine...

Australski je savez navodno ženama članova Fifine komisije poklonio nakit, a pojavile su se i sumnje kako je reprezentaciji Trinidada i Tobaga do 20 godina platio put na Cipar. Trinidad i Tobago na vrhu je CONCACAF-a i ima kontrolu nad tri glasa od ukupno njih 24 prilikom izbora domaćina SP-a.

U Fifinoj službenoj izjavi stoji: "Možemo izjaviti kako smo se počeli baviti ovim slučajem, no do daljnjega ne možemo otkrivati detalje niti davati svježe komentare."

Iz Australskog nogometnog saveza također je stigla obavijest. "Široko je priznato i učestala je praksa, među guvernerima, poslovnim partnerima i mnogim organizacijama da se u znak pažnje poklanjaju simbolični pokloni." U pravilima Fife ipak jasno stoji kako takve geste nisu dopuštene.

Engleska, Rusija, SAD, Belgija i Nizozemska, te Portugal i Španjolska natječu se za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018., odnosno 2022. godine. U borbu za potonje Prvenstvo uključeni su i Japan, Katar i Južna Koreja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Caracalla02.07.2010. u 02:04
    posto samo jedna europska zemlja moze dobiti jedno od dva prvenstva, ako australija ispadne, onda je prakcticki sigurna stvar da ce amerikanci dobiti jedno od dva svjetska prvenstva jer konkurencija izvan europe je smjesna, a japan i koreja vec su imali sp...
    Caracalla