Nogomet

Van Marwijk: "Moramo smiriti euforiju"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.07.2010.
Van Marwijk: "Moramo smiriti euforiju"
Foto: EPA

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk u pripremi za polufinalni dvoboj protiv Urugvaja tvrdi kako igrači moraju ostati na zemlji i ne smiju misliti na euforiju koja je zahvatila cijelu Nizozemsku...

Ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi uz pobjedu protiv Brazila, podignulo je apetite među nizozemskim navijačima koji euforično prate svoju reprezentaciju. Na putu do finala stoji im samo još Urugvaj za kojeg izbornik Bert van Marwijk smatra kako je vrlo težak protivnik.

"Euforija u Nizozemskoj je velika i dobro je da smo tako daleko od domovine jer ne možemo tome svjedočiti. Sada se moramo fokusirati na Urugvaj koji je jako dobar i neće nam biti lako", upozorava Van Marwijk.

Kao primjer koliko ta euforija može naštetiti momčadi, naveo je Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj.

"Na prošlom Europskom prvenstvu svladali smo Italiju i Francusku i svi su nas već vidjeli kao nove europske prvake. Međutim, pod utjecajem te euforije nismo uspjeli preživjeti četvrtfinale jer smo se i sami vidjeli jako daleko. Ovdje upravo činimo suprotno, borimo se da ostanemo na zemlji", dodao je Van Marwijk.

Urugvaj neće biti tako lagan protivnik za kakvog ga neki smatraju. O reprezentaciji iz Južne Amerike zna dosta i vjeruje kako će imati lijeka za njih.

"Dosta smo ih gledali, a i od ranije poznajemo dosta igrača. Bit će to vrlo opasan meč. Urugvaj nije ušao u polufinale da bi tu stao, ne smijemo pomišljati kako smo već u finalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj04.07.2010. u 23:27
    bezveze su mi nizozemci bit ću za urugvaj
    Mihalj
  • Obrisan korisnik04.07.2010. u 23:10
    Nizozemska osvaja naslov. Igra im je za k...., ali ne mozes biti svjetski prvak ako igras dobar nogomet.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2010. u 18:40
    idemo nizozemska po finale i naslov
    Obrisan korisnik
  • Sejlor04.07.2010. u 17:57
    Diego Armando Moradoma! Hahaha
    Sejlor
  • Obrisan korisnik04.07.2010. u 16:18
    Davno sam još napisao da želim finale Španjolska - Njemačka (ako već ne može Nizozemska) a ovo u zagradi čisto iz razloga jer sam imao krivo odštampan raspored nakon četvrtfinala (stars) . No na koncu su Njemačka (koja po meni igra na S.P. najljepši nogomet) i Nizozemska odradili najbolji posao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik