Nogomet

Savez rekao Dungi zbogom

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.07.2010.
Savez rekao Dungi zbogom
Foto: EPA

Dunga je najavio svoj odlazak s klupe brazilske nogometne reprezentacije i prije početka Svjetskog prvenstva, no poraz od Nizozemaca ubrzao je proces i savez ga je otpustio...

Brazilski nogometni savez kreće u potragu za novim izbornikom nakon što je Dunga i službeno oslobođen svoje dužnosti. Njegova posljednja utakmica na brazilskoj klupi, pokazalo se, bio je četvrtfinalni poraz od Nizozemske u Južnoafričkoj Republici (2:1).

"S obzirom da se približava kraj ciklusa koji je počeo u kolovozu 2006. godine i koji je završio eliminacijom Brazila na Svjetskom prvenstvu, savez objavljuje raspuštanje cijelog stručnog stožera reprezentacije", stoji u službenom priopćenju.

Još je nepoznato tko će zamijeniti 46-godišnjeg Brazilca, koji je s kapetanskom vrpcom uzeo svjetski naslov u SAD-u 1994. godine. Za prve favorite slove trener Corinthiansa Mano Menezes, povratnik u domovinu Luiz Felipe Scolari, bivši trener Milana Leonardo te nekadašnji izbornik Wanderley Luxemburgo.

Brazilce sljedeće veliko natjecanje čeka naredne godine: radi se o Copa Americi, prvenstvu južnoameričkog kontinenta, no novi će izbornik, dobije li povjerenje za četverogodišnji ciklus, voditi Brazilce na Svjetskom prvenstvu na domaćem tlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!