Nogomet

Urugvaj oslabljen na Nizozemce

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.07.2010.
Urugvaj oslabljen na Nizozemce
Foto: EPA

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez neće lako složiti sastav za polufinale Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske nakon što mu je liječnička služba javila da ima još jednog kandidata manje...

Momčad Urugvaja izborila je kroz dramu protiv Gane nastup u poluzavršnici turnira u Južnoafričkoj Republici. Odmjerit će snage s Nizozemskom, ali izbornik Oscar Tabarez još uvijek ne zna s kojom postavom.

Zbog kartona pravo nastupa nemaju Luis Suarez i Jorge Fucile, pri čemu je branič Porta još uvijek pod nadzorom zbog teškog pada, poručuje liječnik Alberto Pan: "Bio je zaradio potres mozga, a udario je glavu, vrat i rame. Nije izgubio svijest, no moramo paziti na njega".

Nadalje, pod znakom upitnika je nastup kapetana i stupa obrane, Diega Lugana, koji je zbog ozljede desnog gležnja morao napustiti teren za vrijeme četvrtfinalnog ogleda. O njegovoj će se spremnosti odlučivati na sam dan utakmice.

A posljednji je udarac za Tabareza stigao u nedjelju, kada je saznao da protiv Nizozemske neće moći računati ni na mladog Nicolasa Lodeira. Prepreka se u ovom slučaju zove ozljeda desnog stopala, koja neće biti sanirana na vrijeme.

Urugvaj i Nizozemska igraju u utorak, s početkom u 20:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 20:13
    Počeo Lugano trčat,moglo bi ga sanirat za sutra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 19:52
    suarez ima ozljedu ručnog zgloba:D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 11:11
    I da su mu svi na raspolaganju za tulipane su preslabi.
    Obrisan korisnik