Nogomet

Torres: "Njemačka je najuzbudljivija"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.07.2010.
Torres: "Njemačka je najuzbudljivija"
Foto: EPA

Okršaj Španjolske i Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva mnogi nazivaju "finalom prije finala", a sličnu je konstataciju ponudio i Fernando Torres...

"Bit će to poput finala", izjavio je španjolski napadač Fernando Torres dva dana uoči obračuna svoje Furije s njemačkim Elfom, ekipom koja je s osam golova u mreži ispratila Englesku i Argentinu.

"Nije bitno tko zabije, bitno je svladati Njemačku. Rado bih ja opet postigao pobjednički pogodak, ali Villa je u ovom trenutku ključ Španjolske. Zabija važne golove i daje nam priliku osvojiti trofej. Ovo je njegovo Svjetsko prvenstvo".

Pritom se ne libi odati priznanje njemačkoj igri: "Mi smo ofenzivna momčad, ali Njemačka je najuzbudljivija na ovom Svjetskom prvenstvu".

Naravno, vjeruje u mogućnosti Španjolske: "Ponosan sam što smo po prvi puta ušli u finale Svjetskog prvenstva. Ponovno pišemo povijest, ali i neprestano gledamo prema naprijed. Nadam se da ćemo tek pružiti najbolju partiju, smatram da imamo još mjesta za pozitivne pomake".

Te su se dvije reprezentacije susrele u finalu zadnjeg Europskog prvenstva: "Dobro se poznamo. Oni su zabili osam golova u drugom krugu i jako su opasni, ali nismo ni mi bez šanse".

"Oni će pokušati pobijediti i krenut će u napad, što znači da ćemo mi imati više prostora za svoju igru", zaključio je Fernando Torres.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!