Nogomet

Buffon pauzira tri mjeseca

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.07.2010.
Buffon pauzira tri mjeseca
Foto: Davor Sajko

Vratar Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon nakon operacije kojoj je jučer podvrgnut, neće moći nastupati barem tri mjeseca koliko će trajati oporavak...

Gianluigi Buffon je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi u susretu s Paragvajom obnovio ozljedu koja ga muči već duže vrijeme te je na kraju propustio preostale susrete u skupini i bio primoran otići na operaciju.

"Skinuo sam veliki teret s leđa. Morao sam i ranije obaviti ovu operaciju, taj problem me mučio od početka 2008. godine i zadovoljan sam što sam ga napokon riješio. Sada ne smijem žuriti s oporavkom, moram maksimalno paziti i tek kada se potpuno oporavim vratiti se nogometu", rekao je Buffon nakon operacije.

Što se tiče reprezentativne budućnosti, vratar Juventusa vjeruje kako će i dalje biti u najužim planovima novog izbornika Cesarea Prandellija koji je već najavio kako će mu uručiti i kapetansku vrpcu.

"Vjerujem kako će moja karijera još dugo trajati, posebno nakon što sam se riješio ovog problema. Mislim kako zaslužujem daljnje pozive u reprezentaciju i kod novog izbornika, Prandelli je sjajan trener, često sam ga imao na suprotnoj strani i znam kako ima dobar odnos sa svojim igračima. Kapetanska vrpca? Mislim kako je to najveće priznanje koje neki igrač može dobiti, biti kapetan svoje reprezentacije", smatra Buffon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!