Nogomet

Casillas: "Najvažnija utakmica u povijesti"

Mihaela Bradovski • utorak, 06.07.2010.
Casillas: "Najvažnija utakmica u povijesti"
Foto: Davor Sajko

Vratar i kapetan španjolske reprezentacije, Iker Casillas smatra kako je utakmica protiv Njemačke najvažnija utakmica u povijesti reprezentacije. Važnija čak i od njihove pobjede u finalu Eura 2008. godine...

Razmišljanje je utemeljeno na reakcijama španjolskih navijača. Uspjeh iz 2008. godine bio je velika i lijepa stvar, no Španjolci žele više, žele ponovno biti iznad svih.

"Naši ljudi u domovini i ovdje ne pričaju o tome kako smo dobri bili na Euru. Oni pričaju samo o konačnoj pobjedi na ovom Prvenstvu. Žele i naslov najboljih na svijetu. Prema tome - naša se najvažnija utakmica u povijesti tek nalazi pred nama."

Iz skupine velikih favorita izabranih prije samog natjecanja na SP-u je ostala tek Furija. "Nismo došli ovdje da budemo četvrti. Europsko je prvenstvo bilo fantastično, potpuni uspjeh, ali to se traži i sada."

Španjolski je vratar, priznaje, ostao iznenađen ranim ispadanjem nekih od najboljih igrača današnjice. "To je samo dokaz kako nogomet danas nije tek jedan igrač. Pojedinac ne može osvojiti Prvenstvo kao što je to bio slučaj u prošlosti. Ono što se danas računa je timski rad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000706.07.2010. u 22:40
    ajmo njemačka
    The_Killer_0007