Nogomet

Hrvatska, Srbija i BiH za EP 2020.?

Borna Rupnik • utorak, 06.07.2010.
Hrvatska, Srbija i BiH za EP 2020.?

Njemački Deutsche Welle pozabavio se idejom da Europsko prvenstvo 2020. godine zajednički organiziraju Hrvatska, Srbija te Bosna i Hercegovina, a u nadležnim savezima ta se ideja ne odbacuje...

Nakon što 2012. godine najbolje reprezentacije Starog kontinenta ugoste Poljska i Ukrajina, četiri godine poslije Europsko će prvenstvo biti održano u Francuskoj. A 2020. godine zajedničkim snagama u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini?

Najmanje oduševljenja, prenosi njemački Deutsche Welle, ta je ideja izazvala u Hrvatskom nogometnom savezu. Glavni tajnik Zorislav Srebrić istaknuo je da se prvo mora dobiti neka temeljna potpora, a glavno su pitanje - financije.

"To su veliki organizacijski projekti. Naravno da nijedan savez to ne može organizirati sam, nego mora imati logističku podršku svoje vlade, Ne radi se samo o simboličnim iznosima. No, ulaganje je isplativo, svi su dosadašnji domaćini izgradili i obnovili sportsku infrastrukturu te pritom i zaradili", kaže.

Tomislav Karadžić, predsjednik nogometnog saveza istočnih nam susjeda, vjeruje da UEFA ne bi pogriješila takvom odlukom: "Na ovim prostorima živi i radi velik broj članica Uefe. Zato bi takvo natjecanje bila dobra odluka i u Srbiji takvu ideju podržavamo".

Njegov bosanskohercegovački kolega, Sulejman Čolaković, dodaje: "Ako FIFA i UEFA budu željeli prepoznati našu sportsku i političku zbilju te nedavnu ružnu prošlost, mislim da bismo mi bili najozbiljniji kandidati za domaćine prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude".

Srpska ministrica sporta Snežana Samardžić ističe da će se mnogo toga moći naučiti na primjeru Ukrajine i Poljske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 13:54
    Hrvatska a bogami i takmičari iz Srbije su se dokazali kao sposobni organizatori traktorijade. Što da ne - što da ne!!!???
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000712.07.2010. u 13:51
    ovo je šala...
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 22:58
    suvise je komplexsasa da bi ovo realizovalo...putuj Evropo
    Obrisan korisnik
  • beaver06.07.2010. u 20:23
    isprva same se protivio ali sad sam neutralan. osim poboljsanja politickih i ekonomskih uvijeta zemalja u pitanju mi bi bili primorani izgraditi par boljih stadiona. za sad samo poljud moze do nekle zadovoljiti kriterij a ona rusevina u maksimiru nikako...bilo bi benificija svakako.
    beaver
  • Vilenjak06.07.2010. u 17:46
    na bilo koji legalan način minirati bilo kakvu organizaciju sportskih preredbi sa Srbijom
    Vilenjak