Nogomet

"Nizozemcima treba učiniti što i Nijemcima"

Borna Rupnik • nedjelja, 11.07.2010.
"Nizozemcima treba učiniti što i Nijemcima"
Foto: EPA

Prvo španjolsko ime na Svjetskom prvenstvu svakako je David Villa, koji vjeruje da će ključ pobjede u finalu ležati upravo u posjedu lopte...

Španjolska i Nizozemska odmjerit će snage večeras u finalu Svjetskog prvenstva, a pobjednik će uzeti svoju prvu titulu najboljeg na svijetu u povijesti. I jedni i drugi svjesni su uloga, a David Villa smatra se jednom od prevaga na strani Furije.

Xavi: "Ne mislim da će se voditi bitka na sredini terena. Pobijedit će ona momčad koja bude imala već posjed lopte, zato se moramo pobrinuti oko toga. No, i Nizozemci su dobri na tom području. Španjolska zasad nije bila posebno efikasna, ali samo zato što nam je realizacija ispod prosjeka. Bit će važno stati na kraj tome baš u finalu".

Novopečeni član Barcelone vjeruje istom receptu kao i protiv Njemačke: "Nijemci su željeli loptu kako bi iskoristili svoje vrline, ali mi smo je uzeli i natjerali ih u obranu. Isto moramo učiniti i Nizozemcima jer će i oni željeti imati loptu u nogama. Vole igrati i napasti".

"Otežamo li im taj segment i uspijemo zadržati loptu kao protiv Njemačke, na dobrom smo putu prema pobjedi", dodao je David Villa.

O tome tko će mu biti partner u prednjoj liniji Villa nije želio polemizirati. Odgovaraju mu i Pedro i Fernando Torres, a Villa će biti zadovoljan svim odlukama izbornika Vicentea del Bosquea.

"Čast mi je zaigrati s bilo kime od njih dvojice. Spektakularni su igrači koji mi pomažu obavljati sve zadatke. To je ujedno i ljepota ove Španjolske, imamo mnogo igrača koji mogu uskočiti kada treba", zaključio je lovac na titulu prvog strijelca prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 18:36
    tomtomasic bilo je sudackih gresaka,akcija u kojoj su svicarci zabili gol nije sviran ocigledan penal koji je napravio cassilas a zna se da prednosti nema u 16 metara sto znaci da svicarci nisu zabili gol u toj akciji sudac ne bi vratio na penal, u drugom poluvremenu nije uopce bilo puno prekida i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 18:10
    Nije istina da je stvar samo u posjedu lopte (pogledati pod rubrika Švicarska) već u tome koliko se vlastiti posjed lopte oplodi i iskoristi na štetu protivnika. Iako sam cijelo vrijeme navijao za njih, u finalu ću navijati za oranje jer ni protiv Portugala a ni protiv Njemačke nisu rekli da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 16:52
    halo spanjolci ne radujte se prerano lopta je okrugla
    Obrisan korisnik