Vodeni sportovi

U Nišu prvi ispit ljeta

Maja Giljanović • ponedjeljak, 12.07.2010.
U Nišu prvi ispit ljeta
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija od 13. do 18. srpnja u Nišu brani prošlogodišnju srebrnu medalju osvojenu u finalu Svjetske lige u Podgorici. Izbornik Ratko Rudić u Srbiju je poveo 16 igrača koje u Skupini B čekaju Australija, Srbija i Južnoafrička Republika.

Izbornik Ratko Rudić je prije polaska u Srbiju na završnicu Svjetske lige koja će se od 13. do 18. srpnja održati u Nišu izjavio: "Putujemo bez pritiska na natjecanje koje je odlična provjera za mlađe igrače. Pripreme su bile kvalitetne, igrači su se regenerirali nakon naporne sezone i marljivo trenirali, na razini smo na kojoj smo ravnopravni s protivnicima. Ne bih se upuštao u prognoze, nepoznanica je u kakvom će se sastavu predstaviti ostali, ali naša momčad jamačno ima velik potencijal".

Hrvatski reprezentativci brane srebrnu medalju osvojenu prošle godine u Podgorici u finalu protiv Crne Gore, a u Niš su otputovali nakon 10-dnevnih priprema u Dubrovniku zaokruženih pobjedom u zaostaloj utakmici 6. kola protiv Grčke (10:6), četiri trening-utakmice protiv Mađarske na Balatonu i mini-ciklusa priprema na Šalati.

"Svjetska liga je prvi test za Europsko prvenstvo u Zagrebu" (od 29. kolovoza do 11. rujna, nap. a.) "mada je nama bitniji Svjetski kup u Rumunjskoj", zaključio je Rudić. I u Nišu i u Oradei vade se vize za Svjetsko prvenstvo u Šangaju 2011., na Svjetskoj ligi plasman će osigurati finalisti (pobjednici će se kući vratiti u 100.000 $ teži), a na Svjetskom kupu od 27. srpnja do 1. kolovoza četiri prvoplasirane reprezentacije.

Izbornik i članovi stručnog stožera pomoćnik Ivica Tucak i kondicijski trener Dean Kontić (fizioterapeut je Damir Luketić) u Srbiju su poveli 16 igrača: golmane Josipa Pavića i Mirka Nižića, bekove Damira Burića, Ivana Buljubašića i Andra Bušlju, vanjske Sandra Sukna, Pavu Markovića, Petra Muslima, Miha Boškovića, Paula Obradovića, Frana Karača, Mara Jokovića i debitanta u najjačoj vrsti Luku Lončara i centre Nikšu Dobuda, Frana Paškvalina i Ivana Krapića.

Hrvatska je u Skupini B u društvu svjetskih prvaka Srbije, Australije i Južnoafričke Republike, a prvu utakmicu u utorak u 16:50 sati igra protiv Australaca (Srbi su u srijedu u 20, JAR u četvrtak u 17:40). Četvrtfinala su na rasporedu u petak, u subotu su polufinala, a u nedjelju u 20 sati je finale. U Skupini A je europski prvak Crna Gora, svjetski viceprvaci Španjolci, SAD i Kina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 12:08
    prenose po dvije utakmice dnevno, ođe možete vidjet i koje (http://www.dance.hr/gostujuce-kolumne/914-fina-mens-water-polo-world-league-2010-super-final-13-18-july-2010.html), a od 1/4finala sve
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 18:56
    Arena sport 1 prenosi bar dve utakmice dnevno, za ostale cemo videti sutra.
    Obrisan korisnik
  • Gomez6912.07.2010. u 17:15
    ima to gdje prijenos ?
    Gomez69
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 16:56
    i Hinić,prije svih Barać,zbog poznih godina!!Sve u svemu,po kvaliteti igrača naši mogu i moraju uzeti medalje u Svjetskoj Ligi,Svetskom Kupu i na EP u Zagrebu.A sve nas to čeka u narednih 50-ak dana!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 16:54
    Jako me žalosti što nema Ivana Perića,to je fantastičan mladi igrač.Opet kad vidim da su tu očajni igrači tipa Buljubašića,Paškvalina pa i Lončara smuči mi se!!Jedino dobro je što je tu odlični mladi golman Nižić umjesto Brzice.Baš me zanima koliko će moći i koliko će biti od pomoći Barać i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik