Nogomet

Video: Španjolska dočekala prvake svijeta

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.07.2010.
Video: Španjolska dočekala prvake svijeta
Foto: EPA

Španjolska je svoje nogometaše, najbolje na svijetu, dočekala u Madridu. Pozdravilo ih je više od milijun ljudi, od zračne luke do gradskih ulica, uz ponosne riječi kraljevske obitelji i premijera...

Kao što se i očekivalo, ponedjeljak je u Španjolskoj bio rezerviran za slavlje i svečani doček nogometne reprezentacije koja je u Južnoafričkoj Republici osvojila naslov prvaka svijeta.

Po dolasku u madridsku zračnu luku, u zrakoplovu na kojem je pisalo Campeones, prvi je u društvu izbornika Vicentea del Bosquea izašao kapetan, vratar Iker Casillas, s trofejem u ruci.

Potom se Furija zaputila na primanje kod španjolske kraljevske obitelji, kojem je nazočio i premijer Jose Luis Zapatero. "Hvala vam, šampioni, u ime cijele Španjolske i svih Španjolaca", rekao je kralj Juan Carlos.

"Ostvarili ste zasluženu pobjedu. Posebna ste momčad koja je osvojila srca svih Španjolaca. Ujedinili ste nas, ispunili snove i prezentirali španjolsko ime diljem cijelog svijeta", dodao je.

Najveće je slavlje ipak uslijedilo na ulicama španjolske prijestolnice, gdje se okupilo više od milijun ljudi, a svjetski su prvaci navijače pozdravljali s krova otvorenog autobusa.

Premijer Zapatero još se jednom osvrnuo na gestu Andresa Inieste, strijelca pobjedničkog pogotka u finalu, koji se u trenucima slavlja prisjetio preminulog Danija Jarquea: "Uz nogometne, Iniesta je time predstavio svoje neponovljive ljudske kvalitete. U tako važnom trenutku, u nezaboravnom danu, sjetio se nekoga tko više nije s nama i zato ne postoji bolji uzor od njega. Hvala mu na tome".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 07:48
    Ne volin Real, navijač san Barce, ali Casillasa poštujen ka vrhunskog golmana i pravog sportaša..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 23:57
    ne volim Real Madrid, ali obozavam Spanjolsku, i nakon Casillasovih super obrana rekla sam nikad vise protiv njega... tako da The_Killer_0007 neces dobiti minus od mene... :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 22:46
    Killeru! U pravu si glede Casillasa ali Real je daleko od najboljeg kluba na svijeu..Necemo se gadit ali cijeli svijet prica o Barci i njihovoj igri koja je revolucija,a s obzirom na Mourinha,mozes se oprostit sa atraktivom igrom na Bernabeu.Realova sansa za naslov je odcijepljenje Katalonije ;-)
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000712.07.2010. u 22:08
    drago mi je jedino zbog casillasa jer je on najbolji golman na svjetu i brani za najbolji klub na svjetu (očekujem puno minusa jer znam da mnobi s foruma mrze real)
    The_Killer_0007