Nogomet

Kadeti i juniori krajem kolovoza

Ivana Strahija • srijeda, 14.07.2010.
Kadeti i juniori krajem kolovoza
Foto: Sandro Donda

1. HNL juniora i kadeta kreće s natjecanjem 29. kolovoza. Još uvijek se ne zna točan sastav lige, jer su se za dva mjesta prijavila četiri kluba.

U 1. HNL juniora i kadeta u sezoni 2010/2011. sigurno će nastupati 12 klubova: Dinamo, Hajduk, Rijeka, Varteks, Osijek, Zagreb, Split, Inter-Zaprešić, Zadar, Cibalia, Croatia Sesvete, Šibenik, Lokomotiva i Slaven Belupo. Iz lige su, kao najslabiji u sezoni 2009/2010. ispali Istra 1961 i Hrvatski dragovoljac.

Kako liga inače broji 14 klubova, još su dva mjesta otvorena, a za njih su zanimanje pokazala četiri kluba, Međimurje, HAŠK, Mosor i Croatia Slavonski Brod. Po propozicijama natjecanja naime priliku za 1. HNL dobivaju dva kluba na temelju ukupnog plasmana kadetske i juniorske momčadi u prvenstvu 2009./10. te dva najuspješnija zainteresirana kluba sa završnice amaterskog prvenstva za kadete i juniore.

Odluku o tome kako će liga biti popunjena odlučit će Izvršni odbor HNS-a, no u Međimurju, odnosno Školi nogometa Međimurje-Čakovec, prilično su sigurni da će oni igrati u najvišem rangu natjecanja. Na temelju toga nova uprava na čelu s Deanom Panićem već slaže strukturu potrebnog proračuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!