Vodeni sportovi

Izgubili i od Srbije

Maja Giljanović • srijeda, 14.07.2010.
Izgubili i od Srbije
Foto: FaH

Ni nakon drugog kola završnog turnira Svjetske lige u Nišu hrvatska se reprezentacija nije pomakla sa startne pozicije, ali igra protiv Srbije je bila neusporedivo bolja nego u prvom kolu protiv Australije. Igrači Ratka Rudića su nakon prve četvrtine vodili 3:1, ali nisu izdržali pritisak svjetskih prvaka i na koncu su nakon 5:5 na poluvremenu izgubili 8:9.

SRBIJA - HRVATSKA 9:8 (1:3, 4:2, 2:1, 2:2)

Svjetska liga, 2. kolo Skupine B:
Niš, Bazen Čair
Suci: Gomez (Italija) i Fernandez (Španjolska)

SRBIJA: Soro, Rađen, Prlainović 2, Udovičić 2, Nikić 1, Vapenski 1, Filipović, Aleksić, Gocić, Avramović 1, Pijetlović 2, B. Mitrović, S. Mitrović. Izbornik: Dejan Udovičić

HRVATSKA: Nižić, Burić, Bošković, Dobud 2, Joković 2, Karač, Marković, Bušlje 2, Sukno, Muslim 3, Paškvalin, Obradović, Pavić. Izbornik: Ratko Rudić
Igrač više: Srbija 6/13, Hrvatska 6/17

Izbornik Ratko Rudić je nakon poraza od Srbije u drugom kolu završnog turnira Svjetske lige u Nišu izjavio: "Srbija je bila bolja i zasluženo je pobijedila, ali nisam nezadovoljan igrom mojih igrača. Još nismo dosegli punu fizičku spremu, naš glavni cilj sezone je Europsko prvenstvo u Zagrebu, Svjetska liga je dobro došla da provjerimo mogućnosti mlađih igrača. Presudila je snaga i koncentracija Srbije".

Hrvatski reprezentativci su pred 2500 navijača odlično otvorili susret i golovima Mara Jokovića, Petra Muslima i Andra Bušlje odjurili na 3:0, Srbija je koncem prve četvrtine smanjila na 1:3 (Udovičić), ali u drugoj četvrtini svjetski su prvaci ubacili u petu brzinu, proradio im je igrač više i do poluvremena su poravnali na 5:5.

Početkom nastavka Srbija je zbog tri isključenja ostala bez Filipa Filipovića, ali minus su pretvorili u prednost, galvanizirali su se i sredinom treće četvrtine golom Andrije Prlainovića prvi put poveli (7:6). Udovičić je početkom četvrte četvrtine pogodio za +2, Nikša Dobud je smanjio na 7:8, ali 3:30 minute prije kraja Srbija se preko Prlainovića ponovno odvojila na dva razlike i ubila neizvjesnost.

Najraspoloženiji strijelci bili su u redovima Srbije Udovičić, Prlainović i Duško Pijetlović po dva gola, a u redovima bivših svjetskih prvaka trostruki strijelac i strijelac gola za 8:9 Petar Muslim.

Sutra u 17:40 bodovi su sigurni kao kuća protiv uvjerljivo najlošije reprezentacije u Nišu, JAR-a s neslavnih -37 nakon prve dvije utakmice u Skupini B. Pobjeda donosi treće mjesto i četvrtfinale protiv drugoplasirane momčadi Skupine A koje trenutno iza Crne Gore drži SAD.

Skupina B:
1.Srbija 2 2 0 31:8 6
2.Australija 2 2 0 29:11 6
3.Hrvatska 2 0 2 15:19 0
4.Južnoafrička Republika 2 0 2 4:41 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.07.2010. u 01:14
    Nije sramota izgubiti od prvaka sveta!
    Obrisan korisnik