Vodeni sportovi

Hrvatska očekivano protiv Srbije

Vedran Babić • petak, 16.07.2010.
Hrvatska očekivano protiv Srbije
Foto: Martina Japundžić

U subotu ćemo gledati reprizu lanjskog polufinala Svjetske lige u kojem će se sastati Hrvatska i Srbija. Nakon što su izabranici Ratka Rudića u prvom susretu dana eliminirali Amerikance, domaćini su u posljednjem dvoboju uspješno apsolvirali inferiorne Kineze. Drugi polufinalni par čine Crna Gora te Australija, koja je dokazala da pobjeda protiv Hrvatske ranije ovog tjedna nije bila slučajna.

ŠPANJOLSKA - AUSTRALIJA 5:6 (1:2, 2:0, 2:3, 0:1)

Četvrtfinale završnice Svjetske lige
Niš, bazen Čair

Španjolska: Aguilar, M. Garcia, Martin. G. Lopez, Molina (2), Mingel, Gallego, Espanyol (1), Valles (1), Perone (1), Malara, X. Garcia, D. Lopez. Izbornik: Aguilar.

Australija: Stanton, Swift, Younger (1), Cotterill, O'Halloran (1), McGregor (1), Martin (1), Campbell, Baird, Miller, Mitland, Howden (2), Dennerley. Izbornik: Fox.

Peterci: Španjolska 0/1, Australija 1/2

Nakon pobjede nad Hrvatskom u skupini, Australci su uzeli skalp još jednom favoritu, Španjolskoj. U tvrdoj i izjednačenoj utakmici slavili su sa 6:5 i izborili polufinalni okršaj s Crnom Gorom. Poslije dvije četvrtine Španjolci su vodili 3:2, no završnica je pripala Australiji koja je tako stigla do jednog od najvećih uspjeha u svojoj povijesti.

CRNA GORA - JUŽNA AFRIKA 21:2 (4:1, 10:0, 3:1, 4:0)

Četvrtfinale završnice Svjetske lige
Niš, bazen Čair
Suci: Hart (Australija), Fernandez (Španjolska)

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan (2), Pasković (3), Danilović (4), Vukčević (2), Tičić (1), M. Janović (2), N. Janović (3), Ivović, Zloković (3), Gojković (1), Jokić, Šćepanović. Izbornik: Porobić.

JAR: Belcher, Manson, Stewart, Spencer, McCarthy, Downes, Naidoo, Card, Molyneux (1), Bell (1), Kyte, Samuels, Camp. Izbornik: Rowe.

Igrač više: Crna Gora 7/7, JAR 0/1
Peterci: Crna Gora 1/1, JAR -

Baš kao što se i očekivalo vaterpolisti Crne Gore su protiv suparnika iz Južne Afrike upisali visoku pobjedu postigavši čak 21 pogodak, od čega deset u drugoj četvrtini. Razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije je jednostavno prevelika i za izabranike Petra Porobića ova je utakmica imala karakter lakšeg treninga.

Iako su i u polufinalu protiv Australije favoriti, Boris Zloković, trostruki strijelac protiv JAR-a, je oprezan u najavi tog susreta. "Mislima smo već u toj utakmici. Sigurno da će to biti zanimljiva utakmica, tvrda do samog kraja. Nezahvalno je prognozirati tko će u finale, ali svi znamo da ono donosi plasman na Svjetsko prvenstvo. Nadam se da će u finalu igrati Srbija i Crna Gora, a onda što bude."

SRBIJA - KINA 17:4 (4:3, 3:1, 5:0, 5:0)

Četvrtfinale završnice Svjetske lige
Niš, bazen Čair

Srbija: Soro, Rađen, Prlainović (3), Udovičić (1), Nikić (3), Vapenski, Filipović (5), Aleksić (2), Gocić, Avramović (1), Pijetlović (1), B. Mitrović, S. Mitrović (1). Izbornik: Udovičić.

Kina: Ge, Tan, Liang, Yu, Guo, Pan, Yang Wang, Xi, Li, Beming Wang, Han, Liand, Wu. Izbornik: Xai.

Jednako poput Crne Gore i Srbija je odradila lakši trening protiv reprezentacije Kine. Iako su se gosti dobro držali prvih osam minuta i gubili sa samo jednim golom razlike, do kraja utakmice su postigli samo jedan, a primili 13 golova.

Ono pravo za Srbiju počinje u subotu kada je na rasporedu polufinalni okršaj s Hrvatskom. U skupini Srbija je slavila 9:8, a prije godinu dana također u polufinalu završnice Svjetske lige u Podgorici Hrvati su bili bolji 7:5 - hoće li Srbiji po drugu godinu u nizu vrata finala ostati zatvorena?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!