Nogomet

Ibrahimović i Švedska opet se vole

Borna Rupnik • subota, 17.07.2010.
Ibrahimović i Švedska opet se vole
Foto: Davor Sajko

Zlatan Ibrahimović ponovno se stavio na raspolaganje švedskoj reprezentaciji, a izbornik ga dočekuje raširenih ruku...

Barcelonin napadač Zlatan Ibrahimović ipak se nije u potpunosti ostavio reprezentativnog nogometa. Bio je objavio "pauzu" u švedskom dresu, ne precizirajući planira li se - i kada - vraćati, no rastanak se pokazao samo privremenim.

Erik Hamren, švedski izbornik: "Ibrahimović i ja imamo isti mentalitet. Obećao mi je medalju. Motivirani Ibrahimović zlata vrijedi za Švedsku, on je jedan od najboljih igrača na svijetu".

Ibrahimović je svoj povratak u nacionalno okrilje prokomentirao sljedećim riječima: "Uvijek sam govorio da me čini ponosnim nastupati za svoju reprezentaciju. Na mene se može računati od prve sljedeće utakmice".

Razlog povlačenja našao je u švedskom neuspjehu u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Bolji su bili Danci i Portugalci: "Motivacija mi je poslije zadnje utakmice i saznanja da neću vidjeti svjetsku smotru nestala".

"Zato sam dignuo ruke od Švedske, nisam uopće imao želje igrati. A ja se volim natjecati, želim da me pamte kao nekoga tko pobjeđuje", dodao je Zlatan Ibrahimović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zagri7917.07.2010. u 12:26
    ..ili mu je možda pala nešto cijena u zadnjih godinu dvije, pa jedobio potrebu opet kroz repku malo podebljat buduće ugovore?!
    zagri79