Nogomet

Hrvatima s igračem više samo bod

Ivana Strahija • srijeda, 21.07.2010.
Hrvatima s igračem više samo bod
Foto: Kristijan Komarica

U drugom kolu razigravanja po skupinama mladi Hrvati došli su do svega jednog boda, iako su od 59. minute i isključenja Albertazzija imali igrača više.

Hrvatska – Italija 0:0

EP U19, Francuska, skupina B, 2. kolo
Suci: Stephan Studer (Švicarska), Dzmitry Yasinski (Bugarska), Dvir Shimon (Izrael)

Crveni karton: Albertazzi 59. (drugi žuti)
Žuti kartoni: Ademi 61., Borini 12.

Hrvatska: Delač, Vrsaljko, Rugašević, Andrijašević (od 83. Mlinar), Kelić, Glumac, Ademi, Ozobić, Tičinović (od 77. Kramarić), Vukušić, Punčec (od 68. Pamić)
Izbornik: Ivan Grnja

Italija: Colombi, Crescenzi, Albertazzi, Soriano, Caldirola, Bertolacci (od 64. Brosco), Destro, Borini, Adamo (od 52. Malomo), Tremolada (od 69. Sala), Taddei
Izbornik: Massimo Piscedda

Po drugom kolu završnog turnira u Francuskoj Hrvati ne mogu biti zadovoljni pokazanim. Sa svega jednim osvojenim bodom, a nadali su se trojci na kontu nakon utakmice s Italijom, nalaze se u nezavidnoj situaciji iza Španjolske sa šest bodova i Portugala s tri, dok ih ispred Azzura drži tek bolja gol razlika (-1).

Tijekom većeg dijela susreta mladi nogometaši u dresovima s kvadratićima bili su bolji od vršnjaka iz Italije, a velika je šteta što se nije iskoristio igrač više od 59. minute, nakon što je dva žuta kartona u isto toliko minuta dobio Albertazzi.

Utakmicu je odličnom prilikom otvorio Filip Ozobić, koji je talijanskog vratara Colombija natjerao na znojenje prije isteka treće minute. Na to se nadovezao Ante Vukušić, koji je bez problema prošao pored Caldirole, ali je pucao iznad gola. Prilike su još imali Roberto Punčec i Arijan Ademi, ali im u mrežu Talijana ništa ne ulazi.

Tek poslije polovice poluvremena pravu su prigodu upisali mladi Azzuri. Destro, najbolji strijelac Italije, pokušao je prevariti Mateja Delača iz slobodnog udarca, no naš je vratar spreman na akciju. To je dalo krila i Boriniju, koji također puca u hrvatska vrata, a loptu skoro ispod prečke izbija Tomislav Glumac.

U drugom poluvremenu mladi Hrvati opet vraćaju loptu u svoj posjed, a u šansama za gol bili su Filip Ozobić i Mario Tičinović. Činilo se da će Italija sigurno izgubiti u 59. minuti, kad su ostali s igračem manje na travnjaku, a Hrvati počeli redati priliku za prilikom.

No, sreće nije bilo. Arijan Ademi gađa vanjski dio mreže, a Colombi zaustavlja šut Zvonka Pamića. Najbolju priliku imao je Ademi desetak minuta pred kraj, kad je s tridesetak metara uputio udarac na gol Talijana, lopta prolazi i Colombija, ali završava u vratnici.

U trećem kolu, na rasporedu u subotu, Hrvatska igra protiv Portugala, a Italija protiv Španjolske.

Europsko prvenstvo U19, skupina B, 2. kolo
Hrvatska - Italija 0:0
Španjolska - Portugal 2:1

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 19:13
    TV prava na Euro U-19 ima Eurosport, i iz samo njima znanog razloga su odlučili pokriti kamerama sve tekme osim naše. Ma koliko ne volio HRT, ovog puta nije do njih, jer bi u protivnom Talijani pokrili prijenos, da su mogli
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000721.07.2010. u 19:11
    ako dobijemo portugal idemo dalje
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 19:01
    Ja ne mogu vjerovati, HRT ne prenosi utakmice naše mlade repke koja igra protiv najjačih europskih reprezentacija... Sramota. Ajmo dečki zgaziti portugalce!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 18:44
    Pa tko to radi na javnoj televiziji da za utakmice Hrvatske nogometne repke nema termina u eteru!U Hrvatskoj nije dobar sustav natjecanja ,gdje klinci nemaju dovoljan broj utakmica u nogama.Bilo bi najbolje da se javno pokaže sustav natjecanja u HRod prve do županijskih liga ,pa da se provede javna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik