Nogomet

Punčec: "Nedostajala samo realizacija"

Ivana Strahija • četvrtak, 22.07.2010.
Punčec: "Nedostajala samo realizacija"

Mladi hrvatski reprezentativci u srijedu nisu uspjeli pobijediti Italiju. Što se dogodilo za čitatelje Sportnet.hr-a objašnjava Roberto Punčec.

"Jedino što je pošlo po krivu bila je realizacija", odgovorio je na naše pitanje Varteksov prvotimac Roberto Punčec. "Talijane smo nadvisili u svim segmentima igre, a u prvih pola sata nisu ni prošli centar", dodaje.

lakša ozljeda

Naš "dopisnik" iz Francuske iz igre je izašao u 68. minuti susreta, zbog lakše ozljede. "Pred kraj prvog dijela izvrnuo sam zglob i bol je postajala sve jača i jača i jednostavno sam morao izaći. Nadam se da ću ozljedu zacijeliti do subote i biti spreman za utakmicu protiv Portugala."

Zbilja su naši reprezentativci promašili sve što su mogli: "Ademiju je golman na crti s tri metara obranio loptu, imao je i stativu. Ozobić je išao jedan na jedan pa promašio, a ja sam loptu glavom poslao pored vratnice. Bilo je mnogo centaršuteva i konstantno smo vršili pritisak, a s time smo nastavili i u drugom dijelu", priča Punčec.

Isključenje u redovima Talijana naši mladi reprezentativci također nisu znali iskoristiti: "Mi nismo znali kapitalizirati tu prednost, a Talijane je isključenje razbudilo, pa su pred kraj prijetili iz polukontri i kontri i bilo je na mahove opasno po naš gol."

Nakon susreta je među hrvatskim U19 reprezentativcima bilo tuge: "Definitivno ostaje žal za tri boda koja smo po prikazanoj igri trebali osvojiti. Nezadovoljni smo samo bodom, ali ne i igrom", kaže Punčec.

Iako imaju samo bod na kontu i treći su u skupini B, mladi Hrvati se ne predaju i poručuju da još ništa nije gotovo. Pred njima je utakmica s Portugalom, koji ima tri boda i drugi je na tablici: "Definitivno idemo na pobjedu što bi nam donijelo prolazak u polufinale. No, naš je primaran cilj treće mjesto i ulaznica za Svjetsko prvenstvo, što možemo osvojiti i neriješenim rezultatom, ukoliko Italija ne iznenadi Španjolce, a to se vjerujem neće dogoditi", objasnio je Punčec.

foto: www.hns-cff.hr

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2010. u 10:16
    Ma kakvo 3. mjesto...!? Kad se u kockastom dresu igra, ide se po puni plijen!
    Obrisan korisnik