Nogomet

Francuska gazi, Engleska pala

Borna Rupnik • četvrtak, 22.07.2010.
Francuska gazi, Engleska pala
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Remi Hrvatske i Italije u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva u Francuskoj predstavljao je jedinu podjelu bodova u srijedu. Španjolska, Francuska i Nizozemska upisali su pobjede...

Naši su nogometaši do 19 godina u srijedu uzeli bod vršnjacima s Apeninskog poluotoka, dok su Španjolci u susjedskom okršaju Portugalcima uzeli sva tri.

Najzaslužniji da takav rasplet je Daniel Pacheco, koji je podmladak svjetskih prvaka doveo u vodstvo već u 12. minuti utakmice, a nije se dao zbuniti niti nakon prodora Rubena Pinta u 78. minuti za portugalsko poravnanje. Samo nekoliko minuta prije kraja Pacheco je preciznim, odmjerenim udarcem poslao loptu u bliži kut portugalskog gola za konačnih 2:1.

Vezane vijesti

Domaćini su imali razloga za slavlje. Nakon četiri pogotka u mreži Nizozemske u prvom kolu, Austrijancima su zabili pet. Doduše, sve do 66. minute prednost je bila minimalna - Griezmann je u prvom dijelu zabio za 1:0 - no tada Lacazette udvostručuje vodstvo.

Austrijanci su tada ipak pali te su Griezmann i Lacazette postigli po još jedan pogodak, a svoj je obol za završnih, okruglih 5:0 dao i Reale.

Dvoboj Nizozemske i Engleske riješen je nakon samo šest minuta igre. Jedini strijelac na susretu bio Berghuis. U posljednjem kolu Englezi igraju protiv Francuza, a Nizozemci protiv Austrijanaca.

Europsko prvenstvo U19, drugo kolo:

Skupina A:
Francuska - Austrija 5:0
Nizozemska - Engleska 1:0

1. Francuska 6
2. Nizozemska 3
3. Engleska 3
4. Austrija 0

Skupina B:
Hrvatska - Italija 0:0
Španjolska - Portugal 2:1

1. Španjolska 6
2. Portugal 3
3. Hrvatska 1
4. Italija 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!