Nogomet

Južna Koreja imenovala izbornika

Borna Rupnik • četvrtak, 22.07.2010.
Južna Koreja imenovala izbornika

Najbolje nogometaše Južne Koreje u naredne će dvije godine voditi Kwang-Rae Chong, koji je jednoglasno izabran za novog trenera nacionalne selekcije...

56-godišnji Kwang-Rae Cho novi je izbornik južnokorejske nogometne reprezentacije. Na toj je dužnosti zamijenio Jung-Mooa Huha, koji je u Južnoafričkoj Republici svoju momčad uveo u osminu finala i ispao od Urugvaja.

"Velika je čast preuzeti ovu funkciju. Ne bojim se odgovornosti, znam naporno raditi kako bih bio pravi vođa. Želim da ova ekipa donosi radost cijelom narodu", izjavio je Cho po preuzimanju kormila.

Cho je tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao u veznom redu reprezentacije Južne Koreje, a tamošnji ga je nogometni savez na novu funkciju postavio jednoglasnom odlukom.

Na izborničku klupu dolazi kao trener domaćeg Gyeongnama, a potpisao je ugovor do 2012. godine. Debitirat će protiv Nigerije, u prijateljskom ogledu 11. kolovoza, a prvi veći ispit čeka ga u siječnju, kada Južna Koreja igra na Azijskom kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!