Vodeni sportovi

I u Oradeu preko Dubrovnika

Maja Giljanović • petak, 23.07.2010.
I u Oradeu preko Dubrovnika
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se nakon osvajanja brončane medalje na završnom turniru Svjetske lige u Nisu vratila na ishodišno mjesto priprema u Gruž. U Dubrovniku izbornik Ratko Rudić do nedjelje polira formu za drugi ispit ljeta, Svjetski kup koji se u rumunjskoj Oradei održava od 27. srpnja do 1. kolovoza.

Tri dana odmora nakon osvajanja brončane medalje na završnom turniru Svjetske lige proletjela su u hipu i hrvatski reprezentativci su se ponovno okupili u Dubrovniku, izbornik Ratko Rudić na raspolaganju ima 17 igrača, a put Oradee ce njih 14.

Jedan od trojice koja u Gružu treniraju, ali u Rumunjsku ne idu definitivno je Pavo Marković koji je u Srbiji obnovio ozljedu ramena, čekaju ga terapija i lakši treninzi, a reprezentaciji će se priključiti u Rijeci nakon njenog povratka iz Oradee. S druge strane Igor Hinić i Samir Barać su preskočili Svjetsku ligu, ali su čili i odmorni spremni za Svjetski kup i to nakon što su prethodna tri dana proveli trenirajući pod budnim okom pomoćnog trenera izbornika Rudića Deana Kontića.

Tu su i Josip Pavić, Ivo Brzica, Mirko Nižić, Damir Burić, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Paulo Obradović, Maro Joković, Sandro Sukno, Frano Karač, Miho Bošković, Petar Muslim, Nikša Dobud i Ivan Krapić, a od putnika za Niš nema Luke Lončara i Frana Paškvalina.

"Nemamo puno vremena za podizanje fizičke spreme igrača, cilj nam je zadržati nivo iz Niša jer igrom prikazanom u Svjetskoj ligi možemo biti zadovoljni s obzirom da smo u odnosu na druge reprezentacije bili daleko nespremniji. Zaboravimo li na prvu utakmicu protiv Australije, ostalo je bilo potpuno zadovoljavajuće i na tome ćemo temeljiti igru za Oradeu gdje nam je ambicija osvojiti jedno od prva četiri mjesta koja dogodine vode na Svjetsko prvenstvo u Šangaju", izjavio je Rudić.

Ždrijeb održan u travnju Hrvatsku je svrstao u Skupinu A s pobjednicima Svjetske lige Srbima, Amerikancima i Kinezima, a u Skupini B su izvučeni svjetski viceprvaci Španjolci, Rumunji, Australci i Iranci. Prvu utakmicu igramo 27. srpnja "u glavu" protiv Srbije nakon sšto smo u Nišu od svjetskih prvaka izgubili i u skupini (8:9) i u polufinalu nakon peteraca (11:14).

Svjetski kup 2006. osvojila je bivša Srbija i Crna Gora ispred srebrne Mađarske i brončane Španjolske koja je u utakmici za treće mjesto pobijedila sljedeće godine u Melbourneu svjetske prvake Hrvatsku (13:10).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2010. u 07:36
    Ovde se prica kako je SCG kako Vi rekoste osvojila zlato, madjari srebro, a spanci bronzu, pobedivsi svetske prvake iz 2007 godine Hrvatsku. Zamislite kad bi Srbija na takav nacin pisala tekstove...bilo bi ovako. Srbija zvanicni svetski prvak, osvajac svetske lige, takodje srebrni sa evropskog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.07.2010. u 07:28
    Strasno koliko ste ne znate neke stvari iz vaterpola, ili vas nije uopste briga. Titulu na FIBA kup brani reprezentacija SRBIJE, kao punopravni naslednik JUG ili SCG. Jos jedna netacna informacija. CG je zabranila svojim vaterpolistima da ucestvuju na FINA kupu 2006 zbog odvajanja CG od Srbije,i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik